Yüksek Frekansli Power Supply

sonsoyturk

Üye
Katılım
28 Şub 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba. Trafo testlerinde kullanmak üzere 230V 100Hz çıkışlı 500VA'lık bir supply'a ihtiyacım vardır. Bu tarz bir kaynağı nasıl bulabilirim. Ve bana maliyeti ne olur acaba.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
motor alternatör ikilisi ile olabilir elektronik devre ile maliyetli olur diye düşünüyorum
 
çaycı kardeşim motor alternatör iklisiyle nasıl olacak. Biraz bilgi verebilirsen sevinirim. Tekik olarak nasıl olacak acaba.
 
üretilen sinyal karedalgamı yoksa sinüsmü olacak
ayrıca frekans ayarlanabilecekmi.
ayrıca motor jeneratör grubu elektronik sistemden daha pahalıya
patlar.2-3 amperlik sinyal jeneratörü yapmak daha hesaplıdır.
 
bir alternatörü normal devrinin 2 katı hızda döndürüp yükselen voltajını da sargıları azaltarak veya başka bir yöntemle düşürmeyi kastetmiştim tabii ki alternatör sacları epey ısınır sürekli çalışacak bir olay değil elektronik olarak ta 100 hz sinüs üreten bir devrenin çıkışını bir ses amplifikatörü ile sürmek, piyasadaki çoğu ampli beslemesi +- 50 volt falan olduğu için çıkış en fazla ac 35 volt gibi olur, bu çıkışı da bir trafo ile 230 volta çıkarıp kullanmak aklıma gelenler
 
mahmut 34; çıkış voltajı sinüs olacak. Bunu nasıl yapabilirim? yardımcı olursan cok sevinirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…