Elektrik Elektronik teknolojosi alanı yüksek gerilim sistemleri mesleği
adında ustalık belgesi aldım bununla tedaşa kaydımı yaptırıp iş başlama iş bitimleri imza atabilirmiyim
fen adamı belgesi alabilirmiyim
fen adamı belgesi alabilen meslek dalı hangisidir
izmr elk odasıyla görüşmemde bu belgeye fen adamı belgesi verilemiyeceği yönünde konuşmamızdan sonra
fen adamı yönetmeliğini nette bulduğum kısımları okudum vu forumda okuduklarım sonucu fen adamı belgesi alabileceğim kanısına vardım
odayla tekrar konuşmamda bu bölümde bazı derslerin olmadığı o yüzden verilmediğini söyledi
sonuc olarak şu an fen adamı belgesi alamıyorum
odadan yetkili bakanlıkla görüşen kişi belge eriliyorsa elbet yetkide verilir demiş sanırım bazı ders düzenlemeleri yapıcaklarını söylediler
benim fen adamı yönetmeliğini ve bu forumda okuduğum bilgilere dayanarak fen adamı belgesi alabilmemde mantıklı bi engel yada konunsuzluk bulamadım
sizin fikirlerinizi almak istiyorum
BOBİNAJCILIK
BÜRO MAKİNELERİ TEKNİK SERVİSİ (BÜRO MAK.BAK.ONR.)
ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ (ELEK.TES.)
ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ
ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR BAKIM ONARIM (ASANSÖR)
ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM (BAKIM ONR.ELEK.)
GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ (RD.TV.TAM)
GÜVENLİK SİSTEMLERİ
HABERLEŞME SİSTEMLERİ (HABER.CİHZ. BAK.ONR.)
OTOMASYON SİSTEMLERİ
YÜKSEK GERİLİM SİSTEMLERİ
diğer konu
Kuvvetli akımlar yönetmeliğimizin 4.maddesi tanımlarla ilgili kısımdır ve Orta gerilim(O.G.) tabiri kullanılmamakta olup tanımsızdır. Teknik elemanlar olarak bu hususa dikkat etmenizi öneririm.
Madde 4 - Tanımlar; genel tanımlar, elektrik tesislerinde aşırı gerilimlere ilişkin tanımlar, hava hatlarına ilişkin tanımlar, kablo şebekelerine ilişkin tanımlar olmak üzere dörde ayrılmıştır.
a) Genel tanımlar:
1) Elektrik kuvvetli akım tesisleri: İnsanlar, diğer canlılar ve eşyalar için bazı durumlarda (yaklaşma, dokunma vb.) tehlikeli olabilecek ve elektrik enerjisinin üretilmesini, özelliğinin değiştirilmesini, biriktirilmesini, iletilmesini, dağıtılmasını ve mekanik enerjiye, ışığa, kimyasal enerjiye vb. enerjilere dönüştürülerek kullanılmasını sağlayan tesislerdir.
2)Alçak gerilim: Etkin değeri 1000 volt ya da 1000 voltun altında olan fazlar arası gerilimdir.
3) Yüksek gerilim: Etkin değeri 1000 voltun üstünde olan fazlar arası gerilimdir.
4) Tehlikeli gerilim: Etkin değeri, alçak gerilimde 50 voltun üstünde olan, yüksek gerilimde hata süresine bağlı olarak değişen gerilimdir.
http://www.bayindirlik.gov.tr/turkce/html/yonetmelik11.htm