falls
Üye
Arkadaşlar, konu ile ilgili forumda farkli bilgilendirme ve açıklamalar var.
Benim sorum; gök gürüldüyor ve sürekli şimşek çakıyor. Görmüyorum ama yakınlarda bir yerlere düştüğünü gözlemliyebiliyorum.
Şimşek yoğunluğunun arkasından kaçak akım rolesi atıyor. Buraya kadar her şey normal.
Normal olmayan konu; kaçak akım rolseinin atması sonucu, kaldırıncaya kadar elektriğin kesik olması.
Evdeyseniz sigortayı devreye alabilirsiniz.
Evde yoksanız, çok uzaktaysanız ve ev içinde buzdolabı, güvenlik kameraları çalışmayacak. Buda bir zaafiyet.
Yıldırımdan etkilenmeyecek bir yöntem varmıdır?
Kaçak akım rolesinde, yıldırımdan etkilenmeyecek şekilde farklı bir bağlantı yapılabilirmi, mümkünmü?
Devre koruyucu harici cihazlarda topraklama devre dışı bırakılıyormuş.
Yıldırımdan atmayacak bir kaçak akım rolesi varmıdır?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Benim sorum; gök gürüldüyor ve sürekli şimşek çakıyor. Görmüyorum ama yakınlarda bir yerlere düştüğünü gözlemliyebiliyorum.
Şimşek yoğunluğunun arkasından kaçak akım rolesi atıyor. Buraya kadar her şey normal.
Normal olmayan konu; kaçak akım rolseinin atması sonucu, kaldırıncaya kadar elektriğin kesik olması.
Evdeyseniz sigortayı devreye alabilirsiniz.
Evde yoksanız, çok uzaktaysanız ve ev içinde buzdolabı, güvenlik kameraları çalışmayacak. Buda bir zaafiyet.
Yıldırımdan etkilenmeyecek bir yöntem varmıdır?
Kaçak akım rolesinde, yıldırımdan etkilenmeyecek şekilde farklı bir bağlantı yapılabilirmi, mümkünmü?
Devre koruyucu harici cihazlarda topraklama devre dışı bırakılıyormuş.
Yıldırımdan atmayacak bir kaçak akım rolesi varmıdır?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.