confickerbelasi
Profesyonel Üye
Yıldırımın etkisi bu üzerinden aktığı maddeyi yakmak , sıcaklığını arttırmakYıldırımı nasıl ısı enerjisine dönüştüreceksiniz merak ettim?
Aynen marx generatoru veya tesla bobiniyle akımı çok fazla düşürmeden labaratuvar ortamında deneyleri yapilabilir , yıldırıma çok fazla maruz kalan ülkeler var o ülkeler için ileride kurtuluş olabilir.. bunu anlamanın yolu denemekten geçer.. yapay olarak küçük yıldırımlar oluşturup de eme yapılabilir..
Yıldırımın etkisi bu üzerinden aktığı maddeyi yakmak , sıcaklığını arttırmak
Depolama diye bir amaç yok .Bunu nasıl yapacağınızı soruyorum zaten...Yıldırımın karakteristiği üzerinden aktığı maddeyi yakmayaeğimli değildir.Bildiğimiz ağaçlar bile yanmayabiliyor çoğu zaman.Sadece genleşmeden dolayı parçalanıyor.Dolayısı ile yanmaya görece müsait ağaç bile yanmazken nasıl bir sistemle enerji ısı enerjisine dönüştürülecek ? Ortada süre,depolama ve çevrim gibi sorunlar varken ve çözülmesi gereken ilk konu iken nasıl bir mantıkla bu çevrimi sağlayacaksınız?
Üzerinden aktığı maddeyi yakmak dediğiniz şey aslında işin en imkansız tarafı.Hoş kullanılan madde zaten yanmaya müsaitse yıldırıma ne gerek var orası ayrı bir konu...
Dostum yıldırımın malzemeler üzerinde etkileri diye arattığında çıkan makaleler de yıldırımın yakma, ısıtma ,ses, ışık ,manyetik alan gibi etkilerini görebilirsin benim istediğim ısıtma etkisini bu şekilde kullanıp kullanmayacağımız eğer bu yöntemle olmaz ise neden olmayacağını bilimsel görüşünle yazman veya şu şekilde olabilir diye yanıtlamandır.İyonik lazer nedir bilmiyorum...buradaki mantık yıldırımı lazere çevirip oradan mı ısı enerjisi elde etmek?
Napolyon bir muharebe sonrası komutanlardan birine sorar:
-Niçin kaybettin? diye ve komutan cevap verir:
-40 tane sebebi var efendim..Napolyon bu sefer say deyince:
-ilk sırada mermi bitti.. der.Buna cevaben Napolyon der ki:
-Tamam artık gerisini saymaya lüzum yok...
Sizin durumunuz biraz buna benziyor.Anlık akan çok büyük bir gücü alıp ısı enerjisine çevirmenin yolu yok elinizde.Bir süreklilik sağlamadan (depo etmekten kastım bu idi) nasıl olacakta çevrim yapacaksınız...Bu meret öyle tuza toprağa akıtayım onda potansiyel olarak dursun oradan kullanayım diyeceğiniz bir şey değil ki? Kaldı ki o kadar büyük gücü o kadar kısa sürede ne ile çevireceksiniz ısı enerjisine ?lazer demetine çevirseniz bile saniyelik lazer ışını ne işinize yarayacak (bir hedefe yönlendirip silah olarak kullanmayacaksanız).
Hasılı çözmeniz gereken ilk basamağı çözmeden diğer basamakları hesap ediyorsunuz.Yıldırımın bir şekilde diğer enerji birimlerine sürekli çevrimini sağlayamazsanız yada depo etmeyi beceremezseniz geride kalan şeyleri hesap etmeye lüzum yok.