abidin09
Üye
merhaba arkadaşlar benimde başımdan geçen bir olayı anlatayım sizlere bir aquaparkta Elektrik teknikeri olarak çalışmaktaydım bir biyolojik arıtma tesisimiz vardi ve bu arıtmaya bağlı olan blover ın 18 kw gücünde birde motoru vardı ( hava üreten kompresör gibi bişey) işlemi yapan firma yetkilisi baglantılarını yapmış ancak çalıştırammamış beni çağırdı yanına yardımcı olmam için motora start verildiğinde önce yıldız çalışıyor ancak üçkene geçiyor 10-15 saniye kadar çalışıyor ve sigortalar atıyordu sşgorta değerleri termik ayarları herşey normal gözüküyordu ben acaba motr ters mi bagladılar yıldız üçken kablolarını düşünüyorum ama tersolsa üçkene geçer geçmez atardı diyorum o yüzden hiç bakmıyorum sigortasını değiştiridim termiğini değiştiridim neler yaptımsa çalışmadı sonunda sinilendi ve motrun kablolarını sökmeye basladım sökerken fark ettim ki üçgen bağlantı kablosunda fazları tes bağlamışla üçkene geçtiğinde doğal olarak 2 faz kontaktör üzerinde çakışıyor ançak 10-15 saniye kadar çalısıyor motor daha sonra tıyor sigortalar şaşırdım açıkcası ama böle şey de oluyormuş demekki..