Eray KIRIMLI
Katılımcı Üye
Dikkatinizi çekerim 230 voltun yanında ne kw degeri var nede devir değeri
Aynı soruyu üretici firmaya sordum yıldızdaki değerler geçerli dedi.Dikkatinizi çekerim 230 voltun yanında ne kw degeri var nede devir değeri
Motoru invertör ile sürmekteyim yıldız 400V diyor benim invertör çıkışım 230V yıldız bağlayınca verim düşüyor.Bence çok saçma bir etiket değeri. Eğer motor üç fazlı ise ve siz 1 fazlı çalıştıracaksanız ekde verdiğim resime bakabilirsiniz. Eğer invertör çıkışı ile çalıştıracaksanız invertörünüzün sağlığı açısından yıldız bağlantıyı öneririm.
Benim invertorumun girişi tek faz öolduğu için üçgen bağlıyorum. 3 faz girişli olsaydı dediğiniz doğru yıldız bağlamam gerekecekti.Bana 3 fazlı bir invertörle yıldız yol verilecek gibi geliyor ama üretici firma böyle dediyse yinede siz bilirsiniz.
Bu değerler doğrudur, bir tuhaflık yok.Üçgen bağlantıda 230V, yıldız bağlantıda 400V çok saçma değerler. motor etiketinin resmini gönderir misin.
Bu değerlerin ne anlama geldiğini açıklar mısınız? "Üç fazlı motoru üç fazda çalışırken yıldız, tek fazda çalıştırırken üçgen bağlayın" mı demek istiyor?Bu değerler doğrudur, bir tuhaflık yok.
Saygılar....