yıldız üçgen uçlarını bulmak

CANFGD arkadaşım bu konuda daha öncede yazmısdım bır daha tekrar edelım.
Öncelıkle şöyle bakalım, panodan gelen kablo renklı ıse (misal, sıyah, kahve, mavi gibi) mesele basıt. Kablonun bırısını panodakı renk sırası gibi motor termınalıondekı klemenlserden bır sıraya aynen, diğerini de ikinci klemens sırasına aynı renk sırasında bağlayın. Motor ters dönerse girişden faz sırasını değiştiriniz.
Eğer, kablolar, 3 renklı değilse ;
Enerjı kesık durumda butun ucları birbirinden ayırın, panoya (kollu salter ise şaltere) enerji verin. Yıldız konumıunda, ölçü aleti ile 3 ucda 380 voltu bulun.
Bu ucları, motor termınalıne baglayın, diğer 3 ucu bır yere değmiyecek şekılde emnıyete termınal kutusıu içinde emnıyetle ayırın.
Panoyu start edin. Üçgene geçince ölçü aletinin bır ucunu baglı kabloların bırınıcısıne tutun
diğer ucunu da boşdakı kablolarda gezdırın.Ikı kabloda 380 volt, diğerınde "0" volt göreceksınız. Bu ucu baglı kablonun karsısına baglıyacaksınız, ama bır kenera ayırınız. Ölçü aletinin ucunu bu sefer baglı olan kablonun ikinci ucuna alın, kalan iki kabloda bu sekılde "0" bulşacak şekılde bulupo ayırın. Zaten ikinci ucu bulunca 3. ucun yerı 3 kablonun karşısıdır. Elektriği keserek bosdakı kablonun buldugunuz uclarını baglı kablonun karsısındaki klemenslere baglayın. Tekrar kontrol edıp yaptıgınız işiden emın oldukdan sonra start edınız, üçgene geçdiğini gözleyın. Eğer motor ters dönerse, girişden fazları ceviriniz. Kolay gelsın, iyi çalısmalar dilerim..
zeybek ustaya katılıyorum onunda dedigi gibi motor klemensi uçlar saten ayrılmışdır yıldız /üçgen motorda bobinajcı yada üretici firma o şekilde baglar senin yapman gereken kablo renklerini karşılıklı bagla geç ters dönersede karşılıklı iki fazın yerini degiştir kablo renkli degil numaralı ise eger numaralara göre baglarsın
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
anlamadım tam motora enerji getiren kablolarmı karıştı yoksa motorun klemens kutusunumu karıştırdın
1.durum için en sağlam çözüm kabloları takip et.
2.durum için diycem herhangi bir elek. ustasına sor gösterir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,198
Kullanıcılar
451,754
Son üye
vedatsever5454

Yeni konular

Geri
Üst