yıldız üçgende bağlantı klemensleri

Arkadaşlar yıldız üçgen bağlantıda bir konuda tereddütte kaldım. Mantıken olması gerektiğini düşünüyorum ama cesaret edip deneyemedim. Sorum soru.
Bildiğiniz gibi yıldız bağlantıda klemens kutusuna çıkartılan X-Y-Z kısa devre edilip U-V-W'dan fazlar veriliyor. Tam tersi yapılsa yani U-V-W kısa devre edilip fazlar X-Y-Z uçlarından verilse çalışmada sıkıntı yaşanır mı?
Üçgen bağlantı da karşılıklı kısa devre ettiğimiz halde sorunsuz çalışıyor nasıl olsa.

Şöyle bir sorum daha var. Motordan 6 adet uç gelmiş ama hangilerinin üçlü (xyz,uvw)olduğu belli değil. Bu 6 bağlantı ucundan üçerli gruplar nasıl oluşturulur?

Anlayacağınız şekilde görsel bulamadım, elle çizdim idare edin. Sargılarin uçlarını gösteriyor. Sonra istediğiniz gibi yıldız yada üçgen baglayabilirsiniz.
PicsArt_11-09-09.42.54.jpg

Eğer sargılar aynı taraftan ! çıkıyorsa,harflendirmeniz çok zordur.Sargı uçlarının harflendirilmesi ile ilgili olarak forumumuzda daha önce açıklanan metodu bulunuz.Motor gücünüz büyük ise,deneme /yanılma ile uçları bulmak riskli olacaktır.

Son düzenleme:
Eğer sargılar aynı yerden çıkıyorsa,harflen-
dirmeniz çok zordur.Sargı uçlarının harflen-
dirilmesi ile ilgili olarak forumumuzda da-
ha önce açıklanan metodu bulunuz.Motor
gücünüz büyük ise,deneme /yanılma ile uçları bulmak riskli olacaktır.
Daha önce okumuştum. Pille yapılan bir yöntemdi sanırım. 6 ucu birarada yada yanlış uç çıkaran bobinajciya henüz denk gelmedim, umarım da denk gelmem. Böyle bir yöntem olduğuna göre karşılaşılan bir durum.

Şöyle bir sorum daha var. Motordan 6 adet uç gelmiş ama hangilerinin üçlü (xyz,uvw)olduğu belli değil. Bu 6 bağlantı ucundan üçerli gruplar nasıl oluşturulur?
iki dakkada ölçü aletine bulursun ilk 3 tanesini birbirine omaj vermeyenler olacak şekilde rastgele motor klemensine sıra ile bağla karşı tarafa ölçü aleti ile her sargının omaj veren ucunu yerine yerleştirirsin u_v_w. Z_x_y şeklinde

Motorunuz kaç kw ? Motorunuz üçgen çalışması gerekiyorsa,uç isimlendirmesini ! yapmak zorundasınız .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri