yıldız üçgenle ilgili bir soru

Arkadaşlar asenkron motorlara neden yıldız-üçgen yol verilir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Peki arkadaşlar motorlara neden yıldız-üçgen yol verilir?
Temel nedeni nedir?
 
Sadece yıldız-üçgen yol verme değil tüm yol verme metodlarında amaç ilk kalkış (demeraj) akımını sınırlamaktır,çünkü bu akım direk kalkınmada nominal akımın 6-7 katına kadar çıkabilmektedir. 5kw üzeri motorlara yol verme metodları kullanılır çünkü büyük motorların demeraj akımlarıda haliyle büyük olacaktır.
 
arkadaşım motorlara yol verilmesinin nedeni şehir şebekesinde oluşan gerilim dalgalanmalarını azaltmaktır.yol verilmesse ne olucak diyecek olursak motor açısından pek sakıncası yok çünkü motorun yol alma süresi 10-15 sn bu süre motorun yanmasına neden olmaz.yapılan araşrırmalara göre üretilen bütün elektriğin % 85-90 nı elektrik motorları tarafından tüketilmektedir.bu yüzden elektriği dağa verimli kullanmak için bu yasa çıkartılmıştır.
 
235 kw 750 rpm motora üçgen direk olarak yolveriyoruz bunun nedeni ise makinanın yüklü olması yıldız çalıştırmak istersek motor yük torkunun yenemeyeceği için dönemeyecek ve yanacaktır.Büyük güçlü motorların direk yol verilmesinde trafo gücü ve motora gelen kablo kesitleri doğru seçilmiş olmalıdır yoksa kablo yanar trafo açma yapar.
 
sn CELİK CPU
direk yolvermiş oldoğunuz motorun kontaktör gücü, akımı nedir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,828
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst