sn burdur konu hakkında tartışmaya girersek günlerce buradan kalkmadan yazışmamız gerekir. eniyisi tartışmadan yönetmelik şartlarını okuyalım .
Elektrik makinaları kitaplarımızı bir gözden geçirelim.birde unutmayalım
motor direk kalkınma akımı
motorlara yıldız üçgen yol verilirken ;yıldız da çekilen akım,üçgende çekilen akım,bir oturup hesaplayalım.
birde bu yönetmelikleri yazan yetkililerimiz canları sıkıldığındanmı bu yönetmelikleri yazmışlar.
cebinde parası çok olan canı istediği gibi parayı harcar .harcarda acaba o parayı kafasına göre yakabilirmi? ... enerji hattım sağlam diye kafamıza göre 90 kw motoru direk çalıştırabilirmiyim. dersek ki ben yaptım oldu. olur. .. acaba neden kompanzasyon yapıyoruz.parasıyla değilmi kardeşim ben elektriği kafama göre hoyratca harcarım... deme lüksümüz varmı .bence bir konu hakkında tartışacaksak biraz da kaynak okumalıyız gibi geliyor.
ADI ÜZERNDE 5.5 kw ve üzeri motorlara yıldız üçgen yol vererek çalıştırmak zorundayız. ama ülke ekonomisi yada yönetmelik.ben 1983 yılında böyle öğrendim böyle mezun oldum değerli teknik öğretmenlerimden . herkeze başarılar.
birde pens ampermetrelerimizi alalım da şu motorların işletme akımlarını-yıldızda kalkınma anındaki akımını -üçgende işletme akımını -birde aynı motorlara direk yolverdiğimizdeki akımlarımızı bir ölçelim .sonra işletme sahiplerine bir rapor verelim.