ahmetbursa
Üye
Merhaba,
Bahçeli bir ev yaptırdık.
Evin iç tesisatı bir de bahçede aydınlatma için çekilen tesisat var.
Evin girişinde, dış cephede ana sigorta kutusu var.
Bu panoda sayacın altında ana sigorta var. Ayrıca bahçe aydınlatmasının çalışmasını sağlayan timer(zamanlayıcı).
Sizlere sorum şu;
Bahçe lambalarıma silikon çektirdim. Yağmur girmiyor.
Ancak yağmur yağdığında, gök gürlediğinde ana sigorta atıyor.
Ev komple elektriksiz kalıyor.
Bahçeden kaynaklı bu sigorta atması neden olabilir? Başka bir elektrikçi, kablodan kaçmak için nötr ve toprak hattında bir şey yapıldığını söyledi. ikisi yer mi değiştirmişti, tam hatırlamıyorum.
Bahçe sigortası attığında, evin komple gitmesi engellenemez mi, bahçe ile evin ana sigortası ayrılamaz mı?
Bir de ilginç olanı 3-4 aydır, yağmurlar da yağmasına rağmen sigorta atmamıştı. Ama son yağmurda attı. Bu nasıl olabilir? Yani lambalara su giriyor olsa, neden daha önceki yağmurda, karda atmadı da şimdi attı?
Yapılması gereken nedir?
Acil bilgi rica ediyorum.
Elektrikçi ile görüşürken tamamen bilgisiz olmak istemiyorum. Sizin desteğinizle..
Bahçeli bir ev yaptırdık.
Evin iç tesisatı bir de bahçede aydınlatma için çekilen tesisat var.
Evin girişinde, dış cephede ana sigorta kutusu var.
Bu panoda sayacın altında ana sigorta var. Ayrıca bahçe aydınlatmasının çalışmasını sağlayan timer(zamanlayıcı).
Sizlere sorum şu;
Bahçe lambalarıma silikon çektirdim. Yağmur girmiyor.
Ancak yağmur yağdığında, gök gürlediğinde ana sigorta atıyor.
Ev komple elektriksiz kalıyor.
Bahçeden kaynaklı bu sigorta atması neden olabilir? Başka bir elektrikçi, kablodan kaçmak için nötr ve toprak hattında bir şey yapıldığını söyledi. ikisi yer mi değiştirmişti, tam hatırlamıyorum.
Bahçe sigortası attığında, evin komple gitmesi engellenemez mi, bahçe ile evin ana sigortası ayrılamaz mı?
Bir de ilginç olanı 3-4 aydır, yağmurlar da yağmasına rağmen sigorta atmamıştı. Ama son yağmurda attı. Bu nasıl olabilir? Yani lambalara su giriyor olsa, neden daha önceki yağmurda, karda atmadı da şimdi attı?
Yapılması gereken nedir?
Acil bilgi rica ediyorum.
Elektrikçi ile görüşürken tamamen bilgisiz olmak istemiyorum. Sizin desteğinizle..