Dün aradaki kaçak akım rölesini kaldırıp ilk tesisattaki sigortayı taktım ve kısa devre denememde aradaki sigortanın atarak ana panodaki sigortada ve kaçak akım rölesinde bir sorun yaratmadığını birkaç kez test ettim.
Daha önce yaşadığım, sigorta yerine ana panodaki KAR'ın atması sorunu da kısa devreden ziyade toprak seviyesindeki klemens bağlantısının kötü yalıtımı nedeniyle ıslandığında toprağa kaçak akım oluşmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Birleşme noktasını yukarı alıp düzgün bir şekilde yalıtarak kaçak akım sorununu da giderdiğimi düşünüyorum.
Yönetmeliği okumadım ama minimum 2.5 kesit belirlenirken hattın, örneğin buzdolabı, fırın ve bulaşık makinesi gibi birkaç güçlü cihazı aynı anda beslemesi gerekliliği dikkate alınıyordur diye düşünüyorum. Sonuçta elektrik yasaları ve buna bağlı formüllerin de geçerliliğini inkar etmemek gerekir ki bu formüller 30m lik bir hatta toplam 100 watlık bir lamba setini 0.1 lik bir kablonun taşıyabileceğini söylerken 1.5 luk bir kablo fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum.