yag tıpı

suha37

Üye
Katılım
2 Eki 2006
Mesajlar
348
Puanları
1
Yaş
63
yeni gelen makınaların bazılarında yaglama şişelerinde yag yok
panomatık sıstemlerde bulunan hava yaglayıcı şişedeki yagın tipi ve türkiyede hangi firmanın ürünleri kullanılabilinir.

Teşekkür ederim
 
genellikle yeni imal edilen makinelerde kullanılan pnömatik elemanlar (özellikle festo, sms vb.firmaların ürünleri) yağlama istemiyor hatta yağlama yapmanızın elemanı bozduğunu belirtiyor sebebiyse üretilen valf vb malzemelerdeki kendi orjinal yağının malzemeyi her türlü su vs etkilere karşı koruduğunu bildiriyorlar kullanılan ektra yağlama yağı sistemin içerisindeki yağı çözdüğü için kullanılmasını istemiyorlar. eğer sizin makina üreticinizde böyle bir malzeme kullandıysa yağlama yapmanızı istemeyebilir ve bu sebepten yağ konmamış olabir. eğer yağ kullanacaksanız MAG marka yağ kullanabilirsiniz hemen hemen bütün pnömatik parça satıcılarında bulabilirsiniz.
 
şartlandırıcıdaki yağ haznesi önemli fakat sistemden gelen havanın kuruluğuna göre mutlaka ayarlanması gerekir aksi taktirde pnömatik elemanların daha çabuk bozulmasına yol açar. kompresörden gelen havanın kuru ve yağsız olması gerekir.
ben size yağ koymamanızı tavsiye ederim. sadece su tutucu filtre olsa yeterlidir.
 
arkadaslar haklısınız ama bu adamlar su tutucu ve yag sısesını nıye beraber o makınalara monte etmıslerdır anlamadım
 
Benim Çalıştığım işyerinde ince redüktör dişli yağı konuyor. Eğer bulamaz isen motor yağıda kullanabilirsin. Yağlama ayarını az açman gerekiyor. Valf eksozlarından az yağ gelecek şekilde yada yağ sarfiyatına göre aç. Yağ kulanmaz isen piston ve valflerin tamir takımları aşınıyor. En ideal yağlama yağını öğrenmek istiyorsan festo vs sirketleri ara sana yardımcı oolacaklardır.
 
Tahaş filtre görür senin işini...Eğer pnömatik aksamın Festo , Smc vs gibi kaliteli ürünlerden oluşan bir sistem ise.
 
suha37 arkadaşım, Sistem hakkında daha net bilgiler verirsen seviniriz.
Makinede kullanılan valf ve pistonların marka ve tipleri.. ve hat giriş noktasının fotoğrafını eklersen daha çok yardımcı oluruz..
 
152811 OFSW-32 festo marka litrelik yağı yağlayıcında rahatlıkla kullanabilirsin. Eğer sistem yağsız çalışıyorsa kullanmanı tavsiye etmem. Pnomatik ürünler içerisindeki yağ daha etkin bir koruma sağlayacaktır.sadece filitre bulunması yeterlidir.
saygılarımla iyi bayramlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,183
Mesajlar
924,001
Kullanıcılar
451,541
Son üye
hyo23

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst