Yanıp Sönen Lamba Devresi Yardım

Arkadaşlar merhaba. Bir yakınım var kendisi işitme engelli. Kapı ziline basınca 3 defa yanıp sönen lamba devresi olan bir sistemi vardı. Evini boyarken bu sistemi söktük. Tekrar bağlantı yapamadık. Sistemde hangi kablo nereye gidecek bilmiyoruz. Yardımcı olur musunuz rica etsem? IMG_20260805_062601_121.webp

........ edit....
kartın fotografını yakından daha net bir kaç fotoğraf atarsanız cevap daha kesin olur.

Tekrar merhaba. Yardımlarınız için teşekkürler. Buton yazan yeşil bir ikili soket var. Diğer taraftaki sokette NA - NO - NK yazıyor. Fakat NK bölümü boşta orada soket yok.

Sol kartta alt klemens buton. Arasında yazıyor.
Üstteki klemens lamba. Ama lambanın nasıl birşey olduğunu bilmiyoruz.
Sağdaki kartta 24VDC adaptör.
Hocam Lamba bildiğimiz E27 duylu akkor ampül. Zile basınca kısa süre yanıp sönüyordu kendi kendine.

mehmet beyin dediğini yapın, çalışır. Button yazıyormuş
Yaptım ama olmadı. Buton yazan yere Zil düğmesini bağladım. Lambalara giden devrenin bağlantısı nasıl olacak onu yapamadım. Sökerken birşeye dikkat etmiştim. Lambanın nötr hattını direk şebekeden almış yapan elektrikçi arkadaş. Sistemde dolaşan kısım faz sanırım. Onu çözemedim. Yardımlarınız için teşekkürler tekrar zahmet veriyorum.

Devrenin çalışma mantığı.
BUTON zil butonuna bağlanır. Test için buraya bir buton bağlanabilir ve zil çalıyormuş gibi yapılabilir.
Devreye voltaj verilip butona basıldığında LED yanıp sönmelidir. Yanıp sönüyorsa devre çalışıyor demektir. Bu durumda röle çıkışları NA NC bir anahtar vazifesi görür ve lambaya seri bağlı demektir.
Yani NA NC soketi lambayı açıp kapatan bir anahtar gibidir.

Forum istatistikleri

Konular
133,397
Kullanıcılar
459,297
Son üye
bytalha

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri