Yangın hattı pompa kablo kesiti

Üstatlar selam,
Resimdeki güç değerine sahip yangın hattı motoru için panodan kablo çekeceğiz. Motor yıldız üçgen bağlanacak. Panodan 2 adet kontaktör uçlarından 4x25 lik kablo çeksek acaba yeterli midir ? Motor pano arası kablo tavası ile yaklasık 8 metre mesafe var. Ya da hangi kesitlerde kablo kullanmalıyım.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMAG2141.jpg
    IMAG2141.jpg
    362.8 KB · Görüntüleme: 92
Üstatlar selam,
Resimdeki güç değerine sahip yangın hattı motoru için panodan kablo çekeceğiz. Motor yıldız üçgen bağlanacak. Panodan 2 adet kontaktör uçlarından 4x25 lik kablo çeksek acaba yeterli midir ? Motor pano arası kablo tavası ile yaklasık 8 metre mesafe var. Ya da hangi kesitlerde kablo kullanmalıyım.
Şimdiden teşekkürler.

Söylediğiniz kesit uygundur.

Yangın hatları konusu özeldir.Kablo cinsi , adedi ve diğer konuları mutlaka araştırın.

Motor üreticisi 4x10 luk yeter diye olur verdi. Mesafenin de kısa olması nedeniyle. Yangın yönetmeliği vs. gibi durumlarda sorun teşkil eder mi ?

akım ve gerilim düşümü hesabı yapılır. yangın hidroforu kablosu yangına en az 120 dk dayanmalıdır.

Arkadaşlar 4x16 mm2 NYY kablo kullandım. Havada 8 metre mesafede ve akım taşıma kapasitesi açısından 80A değerlerini sağladığından kullandım.

Adem beyin uyarısına rağmen nyy kablo kullanmanız entresan. Fe 180 kablo kullanmalıydınız. Bu kablolar alev altında 3 saat görevini yerine getirebiliyor.

s.a benimde wilo elektrık motoru baglantım var 3.25+16 fe 180 turuncu yanmaz kablom çekili 100 amper yeterlı dediler buna uygun c tipi gecikmeli 100 amper sigortamı takmalıyım yoksa kompakt şaltermi, motor kendı panosuna yıldız üçgenle baglı

Forum istatistikleri

Konular
129,901
Kullanıcılar
452,786
Son üye
mtnozkan35
Geri