Yangın Pompa Sayacına 2 Şalter Bağlama Hk.

erdi.elm

Üye
Arkadaşlar Merhaba,

Şimdi panomuzda 1 ad 90kW'lık yangın pompası için 1 ad 250 A şalterimiz, buna bağlı olarak 250/5 A akım trafosu ve bunun çıkışı x/5 sayacımız bağlıdır.
Yalnız sisteme 1 ad daha aynı güçte yangın pompası ilave ettiler.
bu pompayı tek sayaçtan beslemek için ne yapmamız gerekir. Acil olarak sistemi çözmemizi istediler. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum...

3 tane yeni 400/5 Akım trafosunu, 2 motorun şalterlerinden geçen akımı ölçecek şekilde şalterlerden önce uygun bir yere monte edebilirseniz, her iki motorun toplam enerjisini tek sayaçla ölçebilirsiniz.

3 tane yeni 400/5 Akım trafosunu, 2 motorun şalterlerinden geçen akımı ölçecek şekilde şalterlerden önce uygun bir yere monte edebilirseniz, her iki motorun toplam enerjisini tek sayaçla ölçebilirsiniz.

ama ana girişten çıkan kablolar ayrı ayrı pompalara giriyor. Yani 1250A'lik şalter çıkışından, bir tane kablo bir şaltere, diğeri ikinci şaltere gidiyor. 400/5 akım trafosunu nasıl bağlayabilirizki ?

Kablolar yan yana mı? resim olarak durumu çizerseniz iyi olur. Veri yetersiz olsa da benim çözümüm şöyle...

Kabloların böyle gitmesi belki böyle zor olabilir ama,

Şimdi bu 250'lik Şalterler 1250A ana şalterin çıkışından geliyor ya, 1250 A şalter çıkışı,250 A şalter girişi arasına koysak akım trafolarını nasıl olur sizce ?

Kablolar yan yana mı? resim olarak durumu çizerseniz iyi olur. Veri yetersiz olsa da benim çözümüm şöyle...

İster her iki şalterin öncesine, ister sonrasına akım trafolarını koyabilir ve toplam tüketimi ölçebilirsiniz. Önemli olan aynı fazların 400/5 akım trafosu içerisinden geçmesidir.

İster her iki şalterin öncesine, ister sonrasına akım trafolarını koyabilir ve toplam tüketimi ölçebilirsiniz. Önemli olan aynı fazların 400/5 akım trafosu içerisinden geçmesidir.

böyle bir bağlantı şeması uygulanabilirmi peki ?

Bence uygulanır ve sorunda olmaz.

peki bunlara bara tipi değilde, kablo tipi akım trafosu kullanmak gerekir dimi?

Akım trafosunun içerisinden 2 tane (muhtemelen 70 mm2) kablo geçecek. 70 lik kablonun çapı 17 mm. 400/5 ALCE marka bara tipi akım trafosunun içinden geçebilecek kablonun çapı ise 28 mm. Bu durumda bara tipi akım trafosu bu iş için olmaz görünüyor. Dolayısıyla kablo tipi akım trafosu kullanabiliirsin.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,710
Kullanıcılar
452,415
Son üye
SERDAR KAÇR

Yeni konular

Geri