Yapılanın ne kadarı sizce dogru ?

25 yaşımdayken,36 metrelik,her ta -
rafı açık ,asansör dairesinde basacak yer bile olmayan asansörde çalışırkende kafam yerinde çalışıyor- dum.Allah,insana aklı adam gibi kul- lansın diye vermiş.Şartları kendine uydursun diye değil,kendi şartlara ! uysun demiş.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kurala uydum ek mtv yi zamanında ödedim sonra iptal mevzuları çıktı ödeyenlere geçmiş olsun ödediğiniz ve dava açmadığınız için o para gitti mevzuları çıktı kendimi enayi gibi hissettim. Dediğiniz gibi kuralsızlık kural olmuş.
Gençsin ya herşeyi yapmak sana mübah. Kurallar yaşlılar için.
Bu dünyanın canına kelli felli ihtiyarlar okuyor . Varsın saçmalayıp saçmadığınin daha sonra farkına varabilecek ve düzeltebilecek gençler yönetse keşke dünyayı. Dünya liderlerinin yaş ortalaması 70 in üzerinde. Hani dünya barışı, hani sosyo-ekonomik adalet yok yok yok . İnsan kıçı rahat bir koltuk sahibi olunca ilk yaptığı kişisel rahatının ve makamının bekasını düşünmek oluyor .
25 yaşımdayken,36 metrelik,her ta -
rafı açık ,asansör dairesinde basacak yer bile olmayan asansörde çalışırkende kafam yerinde çalışıyor- dum.Allah,insana aklı adam gibi kul- lansın diye vermiş.Şartları kendine uydursun diye değil,kendi şartlara ! uysun demiş.
Senin gibi oturaklı düşünen 10 tane gençten kaç tane çıkar sami baba. Bir iki ya da bilemedin 3 . Gençliğin enerjisini ve düşünmeden hareket eden yapısını kurallar ile engelleyemezsin. Ancak gerekli önlemler ile kontrol altında tutarsın.
 
Son düzenleme:
Bu dünyanın canına kelli felli ihtiyarlar okuyor . Varsın saçmalayıp saçmadığınin daha sonra farkına varabilecek ve düzeltebilecek gençler yöneyse keşke dünyayı. Dünya liderlerinin yaş ortalaması 70 in üzerinde. Hani dünya barışı, hani sosyo-ekonomik adalet yok yok yok . İnsan kıçı rahat bir koltuk sahibi olunca ilk yaptığı kişisel rahatının ve makamının bekasını düşünmek oluyor .

Bunun yaşla alakası yok ki. O gençlerin yetiştirilmesiyle, ahlakıyla, inancıyla alakalı bir durum. Bugün Gazzede o masum insanların kanını döken, kendini dünyanın en üstün ırkı gören bir milletin yetiştirdiği gençler gelecekte yaşlandıklarında yani kelli felli olduklarında farklı mı olacaklar dersiniz?​
 
Bunun yaşla alakası yok ki. O gençlerin yetişitirilmesiyle, ahlakıyla, inancıyla alakalı bir durum. Bugün Gazzede o masum insanların kanını döken, kendini dünyanın en üstün ırkı gören bir milletin yetiştirdiği gençler gelecekte yaşlandıklarıda farklı mı olacaklar dersiniz?​
Kendinden başkasını kendisinin kölesi olarak gören , onların malını ve canını kendine helal sayan bir ırkın insan olduğunu bile tartışmak gereksiz . Onları tartışmak bile abes . Hz Muhammed efendimiz ölümünden önce son yolladığı seferde orduya 20 yaşında bir komutan tayin etmiş. Onun altındaki insanlar dedesi yaşında. Bu konuyu çok iyi irdelemek lazım.
 
II. Mehmed 21 yaşında İstanbulu fethetmiş. Yani aklı başında olmanın, kurallara uymanın gençlikle pek bir alakası yok.​
 
Hatırlarsanız ! yıllar önce,bizi yöne -
ten zartlardan ! birisi " bir kereden bi-
şey olmaz " kuralı getirmişti.Şimdi-
lerde,başımıza gelen bu kuralsızlık
hastalığı vazgeçilmez kural oldu.Kur-
tulmanın yolu,herkesin,başkasını dü-
zeltme merakı yerine,kendini düzelt-
mesidir.Bunun içinde öncelik imam-
lara ! düşer.Biliyoruzki,imam ! yelle-
nirse,cemaat s.çar.
 
Son düzenleme:
15 kişilikmiş 16 kişi binmiş savunması çok komik . O genç kızların çoğu eminim 50 kiloyu gecmiyordur .
Komik ve akılcıl da değil..
Asansör ağırlık sensörü kaç kişi bindi diye saymaz, toplam ağırlığa bakar. Fazla ise sesli ikaz devreye girip asansör kattan hareket etmez...
 
Asansörün ötmesine fırsat olmamış. Kapı daha kapanmadan aşağıya hareket etmiş. Videosu var mı bilmiyorum ama anlatılana göre teknik sorun olduğu apaçık ortada. Bizim asansör 4 kişilik, bir ara biraz kilolu 2 kişide bile bazırı ötüyor, hareket etmiyordu. Bir sonraki bakımda bakımcıya iletince ayarını değiştirdi sorun kalmadı. Aslında bu ayarı istiab haddi üzerinde kum torbası gibi bir yükleme ile test edip öyle yapmak gerekir. Bu asansörde ağırlıktan kaynaklı bir sorun olduysa bu sensör uyarmalıydı. Teknik yıpranma ve arıza sonucu durumu vardıysa belki 10 kişi ile bile aşağıya kaçma durumu oluşacaktı. Yukarıda gençlere sataşma olmuş, ben de ilave yapayım; gençleri kapitalist sistem daha kolay kandırıyor! Yolda bile yürümeyip skotır denen elektrikli aletlerle oradan oraya gidiyorlar. Bu tür fantaziler (daha çok) gençlerin ilgisini çekiyor. Tembelliğe itiyor, sağlıksız bir topluma götürüyor, asansöre doluşmak da bunun bir sonucu!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,920
Mesajlar
921,704
Kullanıcılar
451,086
Son üye
micromaster39

Yeni konular

Geri
Üst