Yapılanın ne kadarı sizce dogru ?

Nepotizm, akraba kayırma veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık. Nepotizm kavramının Latince'de “Nepot” sözcüğünden geldiği, İngilizcede ise "Nephew" olduğu değişik çalışmalarda ifade edilmiştir. Nepotizm, kamu örgütlerinde ve iş örgütlerinde karşılaşılan önemli sorunlar arasındadır. Vikipedi
 
bu yetkili mühendis olabilir bilemiyorum . Yalnız aklima takilan konu,
* bu yetkili her kazada boyle tutuklanacakmi ?
* teknisyen tek başına kusurlumudur ?
* sizce baska kimler hesap vermelidir ?
Aklıma arkadaşlarla yaptığımız ampli projeleri geldi
NEDEN? Diye soracak olursanız, bu projede hatalı malzeme kullanımları başta olmak üzere, tekniğine uygun montaj ve ölçüm yapmayan arkadaşlarımı KÖTEKLEDİM
Bir asansör ile bir ampli ne alaka derseniz, her ikisi de bazı teknikler gerektirir ve tekniğin kurallarından ödün verilemez.
(Aklıma diğer forumdaki TEKNİK BÖYLE SÖYLÜYOR dedikoduları da geldi)
Teknik böyle söylüyor dediğim için, işi bilen olsun, bilmeyenler olsun hepsi bana cephe aldılar.

Bir mühendis bir makinayı tasarlar. Teknisyenler, tasarımın gerektirdiği malzemeleri temin ederek yerlerine montajlar. Bir teknisyen kafasına göre malzeme seçip de aabi bu daha ucuz diyerek kullanamaz.
Böyle bir durum karşısında o teknisyen aforoz edilir. Zaten tüm malzemeleri temin eden bir birim vardır. Malzemeler temin edildikten sonra da kural gereği testlerden geçirilmelidir.

Montajın bitiminden sonra ilgili mühendisler gerekli ölçümleri yapar. Hatta asansör gibi insan hayatı ile ilgili makinalarda çok daha fazla ölçüm hassasiyeti ve acımasız testler gereklidir.
Aynı zamanda bir mühendis, tüm temin edilen malzemelerin kalitesi ve uygun nitelikte olduğunu doğrulamalıdır. Ucuz ve tekniğe uygun olmayan malzeme kullanımına izin veremez.
Mülk sahibine tüm malzemelerin işçilik dahil maliyet hesapları iletilir.
Mülk sahibi asansör firması ile zaten daha önce bir protokol ve maliyet hesabı konusunda anlaşmış olmalıdır.
Buraya kadar olan anlatımlar zaten geçerli kurallardır ve değişmez.
1) Mülk sahibi daha ucuz fiyata isteyebilir. Haliyle herkes maliyet konusunda hassastır. Ciddi bir firma ucuz üretimin sonuçlarını bilir ve o ihaleyi almaz.
2) Asansörün yapım yılı ve tekniği...
Esas önemli olan bu kuraldır. Haber izlendiğinde görülüyor ki kapısı açıkken hareket eden bir asansör söz konusu olup, neredeyse 20 yıldır bu tür asansörler yapılmıyor. Günümüz teknolojisinde sadece ağırlık konusunda değil, ACİL DURUM konusunda bile onlarca koruma tedbirleri bulunmaktadır. Üstelik bu tür güvenlik unsurlarının yapım maliyetleri çok maliyet gerektirmemektedir.
ÖRNEK:
Ağırlık sensörü.
Basit anlamda bir terazidir. Terazinin ölçtüğü ağırlık fazla ise DUR.
KAPI AÇIK veya KAPI SIKIŞTI
Tehlike durumu acil durum STOP.

Taşıyıcı halatların kopma durumu.
Hepsinin aynı anda kopması mümkün değildir. Tek bir halat dahi kopsa durum tespit edilir ve tüm halatlar değiştirilir.
Acil durum frenleme sistemi.
En önemli ve pahalı aksam'dır. Bir formula1 tekniğinde kullanılan malzeme ve hassasiyet gerektirir. Özellikle çok fazla katlı binalarda yapımı daha hassas ve pahalıdır.
Asansör model olarak eski teknoloji ise belli bir yıl sonunda yeni teknoloji ile yeniden yapılmalıdır. ''MALİYET HESABI,, mal sahabını ilgilendirir.
Mal sahabısı kimdir?

İNSAN SUÇLAMALARINA İSTİNADEN.
Duyarlı olmak insanlığın meziyetlerindendir. Ancak her koşulda uygulanmayabilir. Özellikle hizmetin yeterli olmadığı bu gibi yerlerde.
Ben kendimden bilirim. Çalıştığım yıllarda merkez binamızda 6 adet asansör vardı. Bu asansörlerden 2 si mevki sahibi kişiler için rezerve idi. 2 asansör daimi kullanım dışı bırakılıyor, kalan ikisi ise tek veya çift katlara çalışmakta idi. Mesai başlangıcında gelen tüm kişiler uzun süreli HURRAA olayı yaşıyorlardı. Ben 4. kata çıkacağımdan dolayı, bir ara bu durumu ölçmüştüm.
Asansöre binebilmek için yaklaşık 5-6 dk beklemek gerekiyordu. Ben daha kısa sürede 4. kata çıkabiliyordum
Hatta aynı serviste çalıştığım arkadaşımla asansör kuyruna gireceğim yerde merdivenlerden çıkar, 4. katta asansörün yanında arkadaşımı beklerdim. Arkadaşım asansörden inince de NEREDE KALDIN AĞAÇ OLDUM derdim.
Ama 6-8-10. kata çıkacaklar için herhangi bir sözüm olamaz.
 
Şaşkınlık, hayret ve dehşet içinde okudum yazdıklarınızı..Maalesef tek yapabileceğim sizi ŞİDDETLE KINAMAK!! Pes...!!!
 
Benim mekanım burası. Buradan kafama göre bombalar, kafama göre estiririm (yokluğumda yapılanlar gibi)
Ancak bir düello gerekli ise her daim hazırım
Kusura bakma hocamda oradaki arkadaşlar seni sulu dereye götürüp susuz geri getirir . Sen bence çok uzaklaşma buradan
 
Kusura bakma hocamda oradaki arkadaşlar seni sulu dereye götürüp susuz geri getirir . Sen bence çok uzaklaşma buradan
KIKIRRR
Çoğuları zaten burada dolaşıyo. Uzmanlık olarak, şu kişi şu konuda uzman diyebileceğim bir üyeye rastlamadım orada. (Sonradan gelenleri bilmiyorum)
Dedikodu sevmediğim için nik veremem. Ancak o forumda belli konuda uzman tanıdığın varsa gönder bana ben de bilgilerini yiyeyim. Ne de olsa YAMYAM'ım

NOT:
Bir kişi bir veya iki alanda tam anlamıyla uzman olabilir. Diğer konularda bilgi sahibi olması uzman olmasını gerektirmez. Bu sebeple kendimi örnek verebilirim.
Benim uzmanlık alanım SES FREKANS TEKNİĞİ dir. Esas alanım ise MULTI-CH BROADCASTING sistemleridir.
Her ne kadar bazı sosyal medyalarda lakabım ''ANFİCİ'' olarak geçse de bir ampli yapımı için fazlaca uzmanlıktan bahsetmek doğru olmaz kanaatindeyim. Ne de olsa hemen hemen hiç teknik bilgisi olmayan arkadaşlarıma da ampli yaptırtmıştım. (Forumda delillerle sabittir)
Hatta o forumda da bazıları yapmıştır

İkinci olarak ise yüksek frekans tekniği konusunda biraz bilgilendim.
Bunun sebebi zamanında UP-LİNK cihazları olsun, vericiler olsun, uğraşmış olmam idi. Ayrıca eski bir RADYO AMATÖRÜ olarak kendimi lanse etmem gerekirse, yüksek frekans tekniği konusunda da konuşmam yanlış olmayacaktır.
(Bu konuda @ozgurece35 e kısmi tavsiyelerim de olmuştur)

Tekniği bilmeyen bir kişi sana güveniyorsa o kişiye doğruları öğretmek son derece kolaydır. Tekniği bildiğini sanan veya yanlış bilen bir kişiyi ikna edebilmek için tek koşul gereklidir.
ÖLÇÜM TEKNİĞİ.
Bir konuda birisi yanlış bilgiye sahipse ve bunun farkında değilse o kişiyi suçlamak doğru olmaz. Bir uzman olarak o kişiye ancak ölçüm tekniğini ve şartlarını sunarım. O kişi ölçüm kurallarına uymak koşulu ile kendi olanakları doğrultusunda ölçümleri yapar ve kesin sonuca ulaşır. Ancak nasıl ve ne şekilde ölçüm yapılması gerektiğini bilmeyen ve yanlış ölçüm yapan bir kişiye doğru ölçümü anlatabilmek kolay da değildir.

HAA NOT:
Bir forumda şu şöyledir bu böyledir gibi yorumlarla asla sonuca varılamaz.
Bu konuda da olduğu üzere bir asansörün kapısı açıkken nasıl hareket edebildiği konusu ciddi bir teknik meseledir ve aydınlığa kavuşturulması gerekmektedir. Bu mevzuyu aydınlatabilmek için bu konuda hemen hemen hiç bir arkadaşın öneri veya yönergeleri bulunmamaktadır.
 
Zaten bende seni gazlıyorum hocam . Elektronik konusunda ahkam kesebilecek hiçbir donanımım yok kendi kişisel gayret ve merakımla edindiğim üç beş bilgi kirintisindan başka.
 
Dürüst bir bilirkişi raporu hazırlanıp
kesin sonuç anlaşıldığında ! ne söy-
lemek istediğim belki o zaman daha
iyi anlaşılır.
Hocam, insan ölmüş İNSAN!!! Bilirkişi, bilmezkişi fasa fiso..Ben bir kız evladı babasıyım. Diyeceklerim bu kadar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…