boraakbay
Üye
Merhaba arkadaşlar. Otomobil için bir ayak aydınlatması projesi hazırlıyorum ve yardıma ihtiyacım var. Hazırladığım devre arabanın farları yanarken şerit ledi yarım parlaklıkta, tavan aydınlatması çalıştığında ise tam parlaklıkta çalıştıracak. Devrenin tamamı akünün + kutbundan aldığım kablo üzerindeki bir 5A Sigorta ile korunacak. İhtiyacımın çok üstündeki güçlere sahip komponentler kullanma sebebim ise ısınma probleminin önüne geçmek. Bu projeyi hazırlarken 2N3055 transistörünün base ucuna bağlamak için gereken direncin ne olduğunu ise (ya da ihtiyacım olup olmadığını) bulamadım. Acaba devreye bakıp, varsa hatalarımı benimle paylaşmanız mümkün olabilir mi? Amatör elektroniğe yeni başlıyorum da (çok alakasız bir alandan), ziyadesiyle fikir, bilgi ve öneriye ihtiyacım olduğundan eminim. Çok teşekkürler.
Edit: Belirtmeyi unutmuşum, sistemin üzerindeki bütün + bağlantılar aracımın akü voltajı ile aynı, yani 11.6V ile 14.7V arasında dalgalanıyor.
Edit: Belirtmeyi unutmuşum, sistemin üzerindeki bütün + bağlantılar aracımın akü voltajı ile aynı, yani 11.6V ile 14.7V arasında dalgalanıyor.