Nurettin.bozkus
Üye
Evet çok güzel bir örnek teşekkürler, ancak Türkiye piyasasında ELEKTROLOY 40/60 diye bir lehim markası yok, hiçbir alışveriş sitesinde bulamadım
Eyvallah abim sağol verdiğin bilgiler için, ben zaten daha çok marka önerisi istemiştim, bu da yetti.Havyanda bir sorun yok lehim telin idare eder. Lehim yapma yöntemin yanlış sadece. Lehimi yakıyorsun, öncelikle havyan yeterli ısıya ulaşınca ucunu kaplayacak kadar lehim değdir ardından havyanın ucunu temizle (varsa bulaşık teline batırıp çıkar) . Bundan sonra havyan kullanıma hazır. Lehimleyceğin komponent, kablo vs kalınlığına göre havyayı daha uzun değdirmen lazımdır ancak kalem havyalar (kalitesizleri) fazla ısı uygular bu yüzden işini hızlıca yapmalısın mesela bir kablonun ucunu lehimlerken havyayı kabloya yaklaştır ardından lehim telini havya ya sür, sürdüğün lehimi kabloya temas ettir. 2-3 saniye içerisinde kablo lehimle kaplanmazsa havyanın ucundaki lehimi temizle aynı işlemi tekrar et eğer kablo lehim kaplanmışsa lehim telini değdirmeye devam et.
Bütçen varsa ve bu işi yapacağım diyorsan ya kaliteli bir kalem havya al ya da ısı ayarlı bir istasyon al. Lehim telin 40 kalay 60 kurşun diyor fakat bu oranların gerçek olduğunu düşünmüyorum, imkanın varsa Feray, Kurtel veya Soldex marka lehim teli almanı öneririm. Lehim teli işini kolaylaştırır ancak lehim yapmayı öğrenemezsen hangi ürününde sorun olduğunu anlayamazsın kullandığın ürünlerle defalarca lehim yaptım sadece pratiğe ihtiyacın var.
Allah razı olsun abim