(Yardım) trifaze tesisat için öneri istiyorum

İyi bir elektrikçi çağırınız. Kendi başınıza yapılabilecek bir şey değil.
Hocam eğer yanlış anlamayacaksınız bir eleştiri de bulunacağım
İlk mesajimda meslektaşlarım ve ustalarim diyorum, malesef ben de eski elektrikçiyim.
15 sene önce işi bıraktım .
Hatırladığım kadarıyla bir zaman saati ve bir kontaktör ile işi çözebilirim. Tabi 15 senede dünyada oluşan gelişimden dolayı acaba daha iyi birşey önerilebilir mi diye sordum. Birde haliyle 15 senedir eline tek bir kontrol kalemi almamanın verdiği güvensizlik de var . Bundan dolayı forumdan yardım istedim. Yoksa dediğiniz gibi elektrikçi çağırmak pek zor birşey değil . Okul çağırmış bir otomasyoncu, verdiği fiyat ise 30 bin lira . Benim tahminince 3 4 bin liraya malzeme alınır . Yani maksimum 6 7 bin liralık iş
Saygılarımla

Kazani acma isleminin nasil yapildigini aciklar misiniz?

Röle için by pass da düşünülebilir gerektiği durumlar . Sigorta değerlerini yazmadım . Kullanılan malzemeye göre seçilir . Panonun alt tarafını da çizmedim . Orada bir değişim yok nasılsa . Müsait zamanda onu da eklerim , işinize yarar .

Ekli dosyalar

• cofaso51507.pdf
    60.9 KB · Görüntüleme: 5
Hocam eğer yanlış anlamayacaksınız bir eleştiri de bulunacağım
İlk mesajimda meslektaşlarım ve ustalarim diyorum, malesef ben de eski elektrikçiyim.
15 sene önce işi bıraktım .
Hatırladığım kadarıyla bir zaman saati ve bir kontaktör ile işi çözebilirim. Tabi 15 senede dünyada oluşan gelişimden dolayı acaba daha iyi birşey önerilebilir mi diye sordum. Birde haliyle 15 senedir eline tek bir kontrol kalemi almamanın verdiği güvensizlik de var . Bundan dolayı forumdan yardım istedim. Yoksa dediğiniz gibi elektrikçi çağırmak pek zor birşey değil . Okul çağırmış bir otomasyoncu, verdiği fiyat ise 30 bin lira . Benim tahminince 3 4 bin liraya malzeme alınır . Yani maksimum 6 7 bin liralık iş
Saygılarımla
Gözümden kaçmış, ben sizi okuldaki öğretmenlerden biri gibi düşünüp cevap vermiştim. Kusura bakmayın.

Fotoda iki (ust) mandal buton ve iki adette (alt) pako salter goruyorum. Bize net bi anlatim ve isaretleme yaparsaniz buyuk bi kontaktor kullanmadan da yapabilirsiniz belki.
Üstteki anahtarlar iptal eilip pakoya çevrilmiş olduğu gibi bırakılmış hocam
Gözümden kaçmış, ben sizi okuldaki öğretmenlerden biri gibi düşünüp cevap vermiştim. Kusura bakmayın.
Estağfurullah hocam siz kusura bakmayın
Röle için by pass da düşünülebilir gerektiği durumlar . Sigorta değerlerini yazmadım . Kullanılan malzemeye göre seçilir . Panonun alt tarafını da çizmedim . Orada bir değişim yok nasılsa . Müsait zamanda onu da eklerim , işinize yarar .
Çok teşekkür ederim hocam

Kazan bir mandal butonla acilip kapatiliyorsa astronomik zaman saatinin NA kontagini bu butona seri girmeniz yeterlidir. Roleye de Sigorta ile koruyarak direkt enerji verebilirsiniz.

Aklıma aslında daha iyi bir yöntem geldi. Sonradan eklenen kontaktör kontakları ile bütün kontaktörlerin bobin devresinin enerjisini kesmek daha doğru bir uygulama olur. Ama kumanda devrelerinizi tam olarak anlayamadığım için çizim olarak yardımcı olamam malesef. Ayrıca bu kontaktör kontakları sadece bobin akımı taşıyacağı için küçük bir kontaktör işinizi görür. Ama biraz uygulama pratiği ister bu iş . Uzun süredir meslekten uzak olduğunuz için biraz zorlayıcı olabilir .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,884
Kullanıcılar
452,763
Son üye
imserdarkara

Yeni konular

Geri