(Yardım) trifaze tesisat için öneri istiyorum

Çizimden ve dediklerinizden anladığım kadarıyla sadece motor kontaktörlerinin besleme fazlarını ayırıp başka bir kontaktor üzerinden geçirmem ve o kontaktoru de zaman saatiyle açıp kapatmam yetecek gibi duruyor . Hem daha sağlıklı olur hem daha şık olur çok teşekkür ederim hocam
Kontaktör bobin devrelerini kastettim hocam . 4 kontaktörün 4 bobin besleme devresine çizimdeki işlem yapılacak. A1 ve A2 bobin uçlarıdır kontaktörün.

Kontaktör bobin devrelerini kastettim hocam . 4 kontaktörün 4 bobin besleme devresine çizimdeki işlem yapılacak. A1 ve A2 bobin uçlarıdır kontaktörün.
Anladım hocam
IMG_20241130_122337.jpg

Şu anki hali bu bağlantının
IMG_20241130_122712.jpg

Bu şekilde olacak her motor kontaktörü için

Son düzenleme:
Hocam senin kafa iyice karıştı. Ben sana tekrar en son halini çizeyim pazartesi. Ya da en temizi bence ilk attığım resmi uygulayın. İkinci fikir sizin için biraz zorlayıcı malesef.
Hocam pako anahtarlar nötr tamamlıyor pakolar kontaktörün a2 çıkışına gidiyor
A1 ler ise kontaktorlerin faz girişleri anahtar sabit kalacagi için güç verilen kontaktor çekilecek onun için de kontaktor besleme fazı zaman saatinden çıkan kontağa bağlanırsa zaman saati aradaki kontaktörü çeker o da diğer 4 kontaktore fazlari gönderir ana nötr olmadığı için sadece açık anahtarın kontaktörü çeker yani zaman saatinden sonraki kontaktorle diğer dörtlü kontaktörün sadece besleme uçlarını kontrol ederek çalıştırabiliriz

Hocam pako anahtarlar nötr tamamlıyor pakolar kontaktörün a2 çıkışına gidiyor
A1 ler ise kontaktorlerin faz girişleri anahtar sabit kalacagi için güç verilen kontaktor çekilecek onun için de kontaktor besleme fazı zaman saatinden çıkan kontağa bağlanırsa zaman saati aradaki kontaktörü çeker o da diğer 4 kontaktore fazlari gönderir ana nötr olmadığı için sadece açık anahtarın kontaktörü çeker yani zaman saatinden sonraki kontaktorle diğer dörtlü kontaktörün sadece besleme uçlarını kontrol ederek çalıştırabiliriz
Valla hocam noktalama işaretlerini hiç kullanmadan yazdığınız mesajdan ben birşey anlayamadım ama sanırım siz benim anlattığımı anlamışsınız. En azından öyle umuyorum 🤣

Valla hocam noktalama işaretlerini hiç kullanmadan yazdığınız mesajdan ben birşey anlayamadım ama sanırım siz benim anlattığımı anlamışsınız. En azından öyle umuyorum 🤣
Kusura bakmayın hocam
Pako anahtarlar nötr tamamlıyor kontaktörlerin a2 ucuna gidiyor .
Anahtarlar sabit kalacak
Kontaktörün A1 ucu ise kontak uçlarının fazları

Kontaktörün kontak fazlarını sisteme ekleyeceğim kontaktörden vereceğim

Sisteme yeni ekleyeceğim kontaktörün faz ve nötr beslemesini de zaman saatinden vereceğim

Yani eski dört kontaktörün geçirgenliğini zaman saatinden sağlayacağım
Bunun bize iki faydası olacak
Hem büyük kontaktör kullanmaktan kurtulup maddi anlamda rahatlayacağız hemde daha güvenli olmasını sağlayacak.

Siz ve forumdaki tüm arkadaşlara teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
129,903
Kullanıcılar
452,788
Son üye
erisik
Geri