NÇ
Üye
Bir süre üzerinde çalıştığım bir yatay paketleme makinası var normal olarak ekrandan girilen cm kadar paketleme yaptırabiliyorum fakat işim içine benek sensörü girince makinaya ayar tutturamıyorum normalde gelişmiş sürücülerde e-cam özelliği ile faz hizalama olayıyla kolayca çözülüyor ama ben revize yaptığım için makinanın üzerindeki servolar kullanılmasını istiyorlar panasonic servo ve fp0 panasonic plc ile yapmışlar yani puls ile bitirmiş olayı düşünüyorum ama çözemedim kendimce çalışmalarım oldu kesim yaptırdım fakat ölçü kaçırıyor.
Bu konuda tecrübeli abilerden yardım istiyorum sadece fikir versinler yeter.
(konveyör yani askerlerin olduğu bandı asenkron motor sürüyor 0-10v encoder takılı ve kesme çenesi mekanik olarak buna bağlı yani çenenin hızı konveyör ile herzaman aynı ambalajı süren servo var ve ambalajın sürüldüğü diskte enkoder var birde çene tam kesme yerinde bir adet indüktif sensör var özetle olay böyle encoder dan gelen bilgiyle servoyu aynı frekansa alıyorum tek ölçüde sorunsuz kesim yapıyor boyda ayarlayabiliyorum ama fotoseli yani benek sensörü çalıştırınca nasıl bir senaryo yol yordam izleyeceğim çözemedim)
Bu konuda tecrübeli abilerden yardım istiyorum sadece fikir versinler yeter.
(konveyör yani askerlerin olduğu bandı asenkron motor sürüyor 0-10v encoder takılı ve kesme çenesi mekanik olarak buna bağlı yani çenenin hızı konveyör ile herzaman aynı ambalajı süren servo var ve ambalajın sürüldüğü diskte enkoder var birde çene tam kesme yerinde bir adet indüktif sensör var özetle olay böyle encoder dan gelen bilgiyle servoyu aynı frekansa alıyorum tek ölçüde sorunsuz kesim yapıyor boyda ayarlayabiliyorum ama fotoseli yani benek sensörü çalıştırınca nasıl bir senaryo yol yordam izleyeceğim çözemedim)