YENİ MUHENDİS

jakobianx

Üye
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar,
2008 mezunu yeni bir elektrik- elektronik muhendisiyim ve haberleşme üzerine branşlaştım.açıkçası okul bittikten sonra verilen teorik bilgilerin çogu buhar olup uçtu siz abilerimden kendimi geliştirmem için hangi yontemi izlemem gerektiği konusunda yardım istiyorum.suanda bir şirkette çalısıyorum ve elektrik mühendisi gibi Bakım yapmam gerekiyor ancak anlayacagınız üzre elekt mak 1 ve elekt muh giriş dersinden başka elekt ile ilgili ders almadım.çok çalışmam gerektiginin farkındayım sizce ne yapmalıyım tşk ettim şimdiden.
 
elektroteknik bilgi bankası diye bir kitp var,bakarsan işine yarayabilir
 
takıldığın konuları forumda yazarsın biz yardımcı oluruz.
bu tür konular tecrübeyle öğrenilir. okulun verdiği dersler meslek hayatında yer bulamaz.
forumda yeterince konular var emo kütüphaneleri var olamdı googleden aratır taratırsın.
 
dediklerinizi yapıyorum suanda eksik olmayın.eksik oldugum konularda bana yardım edeceginiz için de teşekkür ederim bunları duymak gerçekten güzel.
 
bnyamn elektroteknik bilgi bankası diye bir kitp var,yazarı kim bide yayıevini sölersen benmde ihtiyacım olacak o kitaba :)yardımcı olursa sevnrm.
 
arkadas calıstıgın işi yerinde bir usta varsa önce onun bigilerinden faydalanmanın bir yolunu bul. daha sonrada işinle alakalı malzeme bilgini gelistir kolay gelsin
 
Arkadaşım korkacak bir durum yok ortada hatta sen şimdi daha avantajlısın

okulda bu dersleri alanlar ,nasılsa okulda bu konuları görmüştüm havasında kitap kurcalama işine girmezler ,hem onlar okulda bu konuları işlerken önlerinde arızalı veya bakımı yapılması gereken ,ölçülmesi gereken bir motor v.s yoktu

ama sen ustaları iyi izle,ne ölçüyorlar ,ne yapıyorlar ,sonra sor kafana takılanları ,not al ,sonra aç kitabı dikkali şekilde oku ve yapılanlar ile kıyasla ve sonuçta göreceksin olayı bitirmiş olacaksın.

moral bozmak yok ,ALLAH hiç bir çabanı karşılıksız bırakmaz

arkadaşların tavsiye ettiği kitabı ise şimdilik kafanı karıştırmaktan başka birşey yapmaz,o kitab ta daha cok ne yapılması gerektiğini bilen kişiler için formüller ,tablolar mevcut .senin şimdi teori çalışman gerekir ,elektrik makinalarını anlatan ,kumanda elemanlarını anlatan ,milli eğitimin kaynakarı mevcut internette.
 
tamam arkadaşlar sağolun.sağolsun çalıştığım yerdeki abim teknisyen ama harika bilgiye ve tecrubeye sahip.Bilgilerini paylaşıyorda öyle egosu yok.ondan yararlanmaya çalısıyorum ama işin bu yanıda var genelde mesleki alanda pek iş yapamıyorum buda benii tedirgin ediyor herhangi bir durum olurda işten ayrılırsam diye.suanda genelde urun kalite kontrol,raporlama ve idari yonden işleri yapıyorum ama mesleki alanda da bilgilerimi dahi unutmaktan korkuyorum bu yuzden çabalıyorum.tavsiyelerinizi dikkate alıyorum eksik olmayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst