yenı çok ucuz fıyata kontaktör bakmadan gecmeyın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sn: genç arkadaş

İlk önce sıze hatamı yada hatamızı duzelttıgınız ıcın teşekkur etmıştım. Beni yanılttınız insanların hata yaptığı zamanlar olurki herkezin hataları vardır. Bazen bir satır atlar bazen sayfalar atlarsınız hatayla. Kendi adıma sitede okadar paylaşımım oldu okadar insanlar bilmiyen kardeşlerimiz abilerimiz elimizdeki dökümanlardan yararlansın diye ter döktüm hala döküyorum ve dökeceğimde açtığım konularda mantıksız yada hatalı eleştiriler aldım ama kalkıpta kimseyi aşşağıda görüp konusmadım.


Messengerde bır suru kayıtlı uye var hepsıde sorarlar bılıyosam yardımcı olurum bılmıyosam yardımcı olucak bır arkadaşa aktarırım yada ben onlardan bırseyler ogrenırım.

Şunuda belırtıyım su sıtede yonetıcılık yapan tum arkadaşlarım bes kurus para talep etmezler herkez hayır olsun dıye yapıyor bu işi nedenide şudur: biz öğrenmeye çalışırken çok çektik ustalarımız göztermezdi ama biz çektik başkalarıda çekmesin diyerek yapıyorlar.


Mesajınızda kalkıpta Etiket okumasını da buradan cümle aleme göstermiş oluruz. seklınde bır konusmayı yapma hakkını kımse sıze vermıyor .Ayrıca heralde bilirsinizki her markanın kendine özgü bir kodlama sistemi vardır.Konusmalarınızda daha yapıcı olup kırıcı olmasanız bence daha mantıklı olur.

(-) populerıte

Kolay Gelsin...
 
Sayın arkadaslarım ve hocalarım BuRçin. abının yazdıkları, bence kendını bılmez davranışlarda ve sözlerde bulunan sayın arkadaslarımıza ders olacak bı sekılde alınması gerekır.

Bu sıte paylaşım sıtesı . ve bılgılerımızle beraber bırbırımıze olan saygımızıda muhabbetımızıde paylaşmamız gerekır. bı yanlışklık yapılmışsa uyarmak onemlııdır ama, hodri meydan derecesınde bır cumle kullanılması ,benı gercekten bu sıteden acaba uzaklaşsammı sorusunu bıle aklıma getırdı.

Ben kumandada yenıyım belkı yanılıyo olabılırım ama kontaktorlerın boyutuna etıket değerlerıne baktığımda 25 amper olduğu ıhtımalı nedense hıc aklıma yatmıyo . cunku satın aldığım yere ben 40 a kontaktor ıstıyorum demiştim . hadı ben yanıldım onlarda mı benı yanılatacak.

Her zaman alışverış yaptığım dukkan bu . neyse etıket değerlerını makınam su anada olmadığı için bı tablo yaparak bırebır çizdim ve yazdım . eğer sızın dedığınız çıkarsa sınırlenmem tam aksıne sevınrım . belkıde yenı bır sey oğrenırım . hepınıze saygılarımı sunuyorum, bır hatam varsa eğer bılerek yaptığım bir hata değıldır...
 
Sayın yüksek gerilim;
Kontaktörlerin yan tarafındaki etiketinn de bir fotoğrafını (Yazıları net okunacak şekilde, çok küçük yazıldığı için seçilemeyebilir.) çekip ekleyebilirseniz eğer, yanlış yönlendirme yapmamış oluruz. Hem sizin için, hem bizim için, hem de alıcılar için daha sağlıklı olur.
Etiket okumasını da buradan cümle aleme öğretmiş oluruz. genç arkadaş
saygıdeğer arkadaşlar, abilerim ; kontaktörleri merak ettim nerde olduklarından dolayı, ucuz olduğu için alabilirim diye düşündüm yalnız burası karışık bi hal almış :) genç arkadaşın yazdığı konuyu dikkatli okuyunca ( baştan sona) aslında art niyet, kasıtlı alaycılık yok bana göre.tahminimce cümle alem diyerek okumasını bilmeyen yada bu zamana kadar kimsenin öğretmediği, genel olarak kullandığı bir cümle diye anlıyorum ben.bu konuda muhtıra vermek manasız.bu sözü soyleyen genç arkadaş gelir birde kontaktör etiketi okuma adı altında markasına varana dek açıklayıcı ayrı bi konu başlığında herzamanki paylaşımcılığını gösterir kanaatindeyim ;)
 
arkadaslar etıket değerlerını okuyun ıstersenız yukarıdakı cevabımda verdım bu iş artık bı kesınlık kaansın ıstersenız. ben bu kontaktorlerın sadec değerlerı buyu dıye satışa çıkarmıştım bunları satıp daha kucuk değerlerrde kontaktor almak için yanı . yoksa kontaktorler çalışıyo ve daha bı gun bıle enerjı verılmedı bu kontaktorler ayrıca yanında 4 adette yardımcı kontaktor var bunların ek olarak gonderıcektım .. yardımcı kontaktörler 2 kapalı 2 açık kontaklatrra sahıp .. sygılar
 
Sayın BuRçin.;
İnanın ben sizin ilk mesajınızı okuyunca, kontaktörün 25 A olduğunu söylediğinizi algıladım. Sizin ikinci mesajınızla bunu anladım.
Ben de tekrar mesaj (Bahse konu olan yazının olduğu mesajı) yazarak etiket okumanın yanlışlarını bildirmek istedim. Yanlış kelimeler seçmişim. Bunu da Sayın ReiS_­'in mesajıyla anladım ama iş işten geçmişti. Ben de mesajı silerek yanlış yapacağımı düşündüğüm için (O kısmı tamamen silince ReiS_­'in mesajının yarısı havada kalacaktı. Gene de yanlış yapmışım), küçük bir düzenleme ile göstermek yerine öğretmek kelimesini değiştirdim.
Bu güne kadar yazdığım mesajlarda kimseye sataşma, hakaret, aşağılama, küçük görme olmaması da (direkt olarak bana sataşma hariç) benim bu yazının ucunun nerelere geleceğini BİLMEDEN yazdığımın bir işareti olduğunu bilmenizi isterim.

Amacım ne sizi nede bir başkasını kırmak, incitmek, aşağılamak, hor görmek, kendimi de yüceltip büyütmek olamaz. Bu benim dünya görüşüme tamamen ters çünkü. Sizi kırdıysam hakkınızı helal edin. (eksi popülariteden çok daha fazlasını hak ettim çünkü...)

Tüm forum arkadaşlarıma, ziyaretçilere özür borçluyum. ONUR'umu koruyamadıysam boynum kıldan incedir...
(Bana bu iyibir ders oldu. Mesajlarımı artık defalarca okumadan göndermeyeceğim.)

digital_tech'in tavsiyesi üzerine çalışmalara hemen başlayacağım. Konu başlığı da şu olacak:
Kontaktör Etiketlerini Nasıl Yorumlamalıyız?
 
Sevgili genç arkadaş,

En büyük erdemlilik hatayı kabullenebilme cersaretini gösterip özür dileyebilmektir. Bu yüzden size bu yüreklice davranışınız için teşekkür ederim.
 
genç arkadaşı bu davranışından dolayı kutluyorum
 
abi tartışmalar arasında "yüksek gerilimin" kontaktörleri kayboldu gitti:):)
 
Federal Elektrik Fiyat Listesi 25.Nisan2007_02 Sayfa-1


Görüldüğü gibi, Anma gücü 11kW olan bir kontaktörün anma akımı 25A.
40A olan ise, termik akım değeri.

....
2- Kontaktör kapalı iken, kontaklar üzerinden akan akım ısınmaya neden olur. Bu ısınma standardlarda sınırlandırılmıştır. IEC 60947-4-1’ e göre sürekli termik akım (Ith) 8 saat boyunca ana kontaklardan geçirildiğinde kontaktör terminallerindeki maksimum ısı artışı 65 K’ yı aşmamalıdır.
....
Kabul edilebilir sürekli termik akım Ith :
Kabul edilebilir termik akım, IEC 60947-4-1’e göre yapılan sıcaklık artış testinde kullanılacak test akımının en büyük değeridir. Bu test 8 saat süre boyunca PVC yalıtımlı bakır iletkenler üzerinden kontaktör terminallerine akım uygulaması esasına dayanır. Bu durumda kontaktör terminallerindeki sıcaklık değişimi (Q) 65 K’yi aşmamalıdır.
....

Alıntıdır: http://www.federal.com.tr/tr/urun.php?pd_id=56&pg_id=160&lan=tr
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,960
Mesajlar
922,106
Kullanıcılar
451,153
Son üye
akifsoysal9

Yeni konular

Geri
Üst