Yeni başlayan biri bunu nasıl yapabilir?

JihadN

Üye
Herkese merhaba, forumda ve elektrikte yeniyim. Evdeki sayaçtan gelen besleme hatlarını kendi başıma değiştirmek istiyorum. Ama bunu yapmaktan çok korkuyorum çünkü akım ve genel olarak elektrik hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Bir keresinde bir avizeyi değiştirirken, güç kaynağını kapatmış olmama ve hattan akım geçip geçmediğini kontrol ettiğimde göstergenin hala açık olmasına rağmen biraz endişelendim. Ve kapatmadığım zaman, sadece tek bir kablodaydı. Ve sayaçtan güç kaynağını kapattığımda, gösterge tüm kablolarda yanıyordu, ancak avizeyi bir şekilde değiştirdim. İşte bu kadar. Bu konuda tam bir sıfırım ve evdeki güç kaynağı hatlarının sayaçtan nasıl değiştirileceği konusunda tavsiye için minnettar olurum. Çünkü değiştirilmesi gerekenler onlar.

Yani, bir usta mı çağırmalıyım yoksa bunu yapması için birilerini mi tutmalıyım?

Evdeki hatlar zaten çok eski. 30 yaşından büyükler. Bunları değiştirmeye değer ve prizleri ve anahtarları da değiştirmek istiyorum. Hepsi eski ve iyi durumda değil. Bugün internetle ilgili sorunlarım var. Çifte mesaj için özür dilerim. Yüklemek istemiyor ve bir hata olduğunu söylüyor. Mesajı tekrar gönderdiğimde de kopyalıyor.

Tesisatınızı niye güncelleme ihtiyacı duyuyorsunuz?
Ustam;
Tesisat eski veya kurallara uygun yapılmadıysa, güvenli değildir.
Uygun yapılmamış tesisat yangın bile çıkartır veya cihazları bozabilir.
Bilgili elektrikçi ve TSE belgeli malzeme ile kurallara/şartlara uygun tesisat yapılabilir.

Evdeki hatlar zaten çok eski. 30 yaşından büyükler. Bunları değiştirmeye değer ve prizleri ve anahtarları da değiştirmek istiyorum. Hepsi eski ve iyi durumda değil. Bugün internetle ilgili sorunlarım var. Çifte mesaj için özür dilerim. Yüklemek istemiyor ve bir hata olduğunu söylüyor. Mesajı tekrar gönderdiğimde de kopyalıyor.
güzel insan, elinin tornavida- çekiç tutması seni usta yapmaz. tamam bambaşka bir yetenektir herkes yapamaz ama elektrik şakaya gelmez. faz nötr al götür diye dalga geçerler. ama o faz şöyle bir ucundan dokundu mu (tecrübe ile sabit) canın yanmasına mı? çaresizliğine mi? yanarsın, işte o zaman görürsün. haydi hepsini atlattın istemeden de olsa yaptığın bir yanlış bağlantının sonuçlarını kafanda canlandır. gelen mala gelsin ama işi bilene yaptırırsan hiç gelmez değil mi? mekanik işçilik ile ustalığı karıştırmamak lazım.
ben çok iyi bir mekanik ustasıyım ama oldukça kötü bir elektrikçiyim. çünkü elektrik bilgim sınırlı. ölçü aleti kullanıp, lehim yapıp bir kartı tamir etmem beni elektronikçi de yapmaz. arada çok büyük farklar var. evin otuz yaşında olması sorun değil, büyük ihtimal tesisat sandığından daha kalitelidir ama anahtar ve prizlerin eskimesi normaldir. fazla dert etme. arızalı değilse değiştirme. mekanik deformasyon varsa değiştir/değiştirt tabii ki ustaya.

Tesisat eski veya kurallara uygun yapılmadıysa, güvenli değildir.
Kablo renklerine uyulmadan, bağlantı yapılırsa
Sonuç ne olur?
Renkleri karıştırarak, Nötr e faz bağlansa veya toprağa nötr bağlansa, odadan odaya standart dışı kablolar çekilse veya buat pas geçilse, banyo, mutfak tesisatında standart dışı ince kablo kullanılsa, ince kablolarla elektrik ocağı gibi yüksek enerji çeken cihazlar bağlansa yangın çıkar mı?
Veya
Kurallara uygun olmayan karışık tesisatı onarıma gelen elektrikçi veya bilmeyen biri tesisata müdahale etse sonuç ne olur?

Elektrik tesisatının kurallara uygun ve doğru malzemelerle yapılması çok önemlidir.

Son düzenleme:
İşini bilen iyi bir Elektrikçi şart.
Susta, kılavuz, kablo her türlü malzememiz olduğu halde;
Yaklaşık 1 yıl önce taşındığım dairenin eksik bırakılmış tesisatına elektrikçi çağırdım.
Bir insan herşeyi bilemez.
Ufak tefek tesisatlar da bilgimiz yeter de...
Hangi kablo nereye gider, kakr, klima tesisatı , kombi tesisatı, makineler vs.vs...
Daire için tesisatın elden geçmesi, tamamen uzmanlık ister.
Elektrikçinin müdahalesi mutlaka gerekli dir.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,402
Kullanıcılar
459,317
Son üye
mesih099

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri