ülkede teknik personel boşa ücret verilen oturan personel olarak görülür. işinin sorun çözmek sorun olmayınca ee artık oturmayıda gerektirdiğini algılayabilenler az.
ücretler şehirlere, sektörün zorluğuna , eleman sayısına, eleman tecrübe ve kalitesine, iş yoğunluna v.s bir sürü etkene göre değişir.
kurumsallamış firmalar dışında iyi ücret hayalden öteye geçmez. Hatta ben başıma gelenleri yazayım.
bilgisayar teknikeriyim ilk çalışmaya başladığımda 160 TL alıyordum ki o zaman asgari ücret 500 civarındadaydı.
Sigorta yok,yemek yok. haftada 6 gün günde 13 saat mesai yaparak. ha niye bu kadar ucuza çalıştım pratiğimi artırmak ve tecrübe edinmek için.
1 yıl sonra asgari ücret seviyesinden devam üç yıl. kariyer yapalım dedik İstanbul'a düştü yolumuz 5 yıllık tekniker olarak komik rakamlar önerdiler bir taneside arkadaş seni bir deneyelim madem iyisin sonra artırırz demedi. en sonunda güvenlik olarak işe başladım bir ay kursa gidip olduğun iş için sektöre göre iyi sayılacak ücretle çalıştım 2 yıl.
baktım özel sektörden hayır yok güvenlikçi olarak şantiyede ders çalıştım kpss ye yüklendim 82.82 puanla hamdolsun paçayı kurtardım.
kamu işçi staüsünde maaş,yemek,yol,ikramiye,fazla mesai yılda 36.000 TL alıyorum. kimseye karışmıyorum işimi yapıyorum gerçi yapamasamda birşey diyebilecek olanda yok ya
)
Allah devlete zeval vermesin
özel sektör kanımızı emdi...