Yeni binada prize yüksek güçlü bir cihaz taktığımda kısılma.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alprclkts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alprclkts

Üye
Yeni taşındığım sıfır binada yaşadığım bir sorun var. Evde tavandaki spotlar yanarken ütüyü prize taktığımda led olan lambalarda kısılma yaşıyorum. Multimetre ile prizden ölçüm yaptığımda voltaj ölçtüğümde ütü takılı değilken voltaj normal değerlerde iken , ütüyü taktığımda 218 voltlara düşüyor, bu durumda tv vs. gibi cihazlarda sorun yaşamıyorum fakat lambaların kısılması can sıkıyor. Binanın elektrikçisi ile görüştüğümde müteahhitin dandik kakr taktığından dolayı bu sorunun olabileceğini kaliteli kakr takılırsa düzeleceğini söyledi. Sorunun sebebinin bu kakr'dan olma ihtimali var mıdır acaba ? Bu arada sigorta panosundaki sigortalar ve kakr'ne gelen kabloları kontrol ettim , herhangi bir gevşeklik bulunmuyor.

KAKR dan olmaz. Gerilim düşümü kablo kesitiyle alakalı olabilir. Spotların çalışma voltajı ile alakalı olabilir. Spotların trafosu ile alakalı olabilir.
Kablo kesitlerini açıkcası çok inceleyemedim. Odalarda buat kapağı olmadığından kablo kesitlerini prizlerin ve anahtarların arkasından inceleyebildim ama eski oturduğum ev ile aşağı yukarı aynı. kablo kalitesini bilemiyorum tabii.

Kacak akım rolesinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Çalismiyorsa bir ihtimal toprak-notr ters bağlanmış olabilir.
K.A.R çalışıyorsa elektrikcinin sorunu çözmesi gerekir.
Kaçak akım rolesinin kalitesi ile ilgili olmaz.

Kacak akım rolesinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Çalismiyorsa bir ihtimal toprak-notr ters bağlanmış olabilir.
K.A.R çalışıyorsa elektrikcinin sorunu çözmesi gerekir.
Kaçak akım rolesinin kalitesi ile ilgili olmaz.
Çalışmasından kastınız test tuşu işe evet , teste bastığmda Kakr çalışıyor. Bu durumun mutfaktaki prizlerde olmadığını farkettim akşam. Çoğunlukla banyo ve yatak odasındaki prizlerde mevcut.

Temas sorununa benziyor. Elektrikçiyi davet edin, sorunu düzeltsin.
Binanın tesisatını yapan elektrikçi de sürekli kaçak akımın kötü olmasından bahsedip duruyor. Evde bütün prizlerin bağlantılarını kontrol edeceğim artık tek tek. Çok teşekkürler yardımlarınız için.

Binanın tesisatını yapan elektrikçi de sürekli kaçak akımın kötü olmasından bahsedip duruyor. Evde bütün prizlerin bağlantılarını kontrol edeceğim artık tek tek. Çok teşekkürler yardımlarınız için.
K.A.R'ni suçlayan elektrikçiye "sorun olmayan diğer odalar, örneğin mutfak başka bir K.A.R'ne mi bağlı?" derseniz muhtemelen utanıp hatayı düzeltmek için gelebilir. 🙂
Kolay gelsin.

Yeni taşındığım sıfır binada yaşadığım bir sorun var. Evde tavandaki spotlar yanarken ütüyü prize taktığımda led olan lambalarda kısılma yaşıyorum. Multimetre ile prizden ölçüm yaptığımda voltaj ölçtüğümde ütü takılı değilken voltaj normal değerlerde iken , ütüyü taktığımda 218 voltlara düşüyor, bu durumda tv vs. gibi cihazlarda sorun yaşamıyorum fakat lambaların kısılması can sıkıyor. Binanın elektrikçisi ile görüştüğümde müteahhitin dandik kakr taktığından dolayı bu sorunun olabileceğini kaliteli kakr takılırsa düzeleceğini söyledi. Sorunun sebebinin bu kakr'dan olma ihtimali var mıdır acaba ? Bu arada sigorta panosundaki sigortalar ve kakr'ne gelen kabloları kontrol ettim , herhangi bir gevşeklik bulunmuyor.
Aboneliğiniz başladı mı yoksa şantiye elektriği mi kullanıyorsunuz

Aboneliğiniz başladı mı yoksa şantiye elektriği mi kullanıyorsunuz
Aboneliğimiz başladı. Şantiye elektriği varken de bu şekilde kısılmalar meydana geliyordu. Şuanda nedendir bilmiyorum ama yok denecek kadar azaldı. Fakat çocuk odasına ütü taktığımda ütüyü açtığım gibi ledin kısıldığını gözlerimle rahat görebiliyorum

Forum istatistikleri

Konular
133,390
Kullanıcılar
459,265
Son üye
Raynd41

Yeni konular

Geri