Yeni bir cncrouter doğuyor.

Videosunu henüz çekmedim ama bir cnc routerin yapabileceklerini bu makina da yapabilecek kapasitededir. Yeterki uygun uçları bulup kullanmakta.Yukarıdaki bir pcb denemesinin resmi.
 
Eline sağlık Turgut Bey kardeşim. Herşey güzel de şu step motor bağlantılarındaki borulardan vazgeçsen daha güzel olacak.

Ayrıca tebrik ederim. Şu makineciyim (!) diyenler atölyelerde birçok alet edavatla iş yapanlar gelip senin balkonda biraz ders alsınlar :)
 
Teşekkür ederim.Ev ortamında bu kadar oluyor.Hobby olarak yapmaya başladığım cnc routeru,şimdi fazla abarttım ki.Değişik olarak argeler yapmaya başladım.Bu tür işlerden hoşlanıyorum . Hem oyalanıyorum hemde ufak tefek kazanç elde ediyorum.
 
Abi bu konudaki tecrübelerine ihtiyacım var. Hala bir düzen tutturamadım :(
 
@KAYSERİ
Pcb denemesinde yapılan işde her hangi bir özel durum yok. Bende sana gönderdiğim uçlarla yaptım.Plaketlerin düz olmasına dikkat et.Bende bir iki tane bozduktan sonra düzgün işi çıkarttım.Dikkat edilecek husus ,sıfırlamayı düzgün yapmak.Geri kalan makinanın hassaslığına kalıyor.
 
Kalemlerin en sivri olan kısmı pek dayanmıyor zaten.:) :) sıfırlamayı makro ile otomatik olarak yaptırıyorum. Pertinaksların hiç biri düzgün değil. Hepside bombeli oluyor. Özellikler A4 kağıdı ölçüsünde olanlar hiç adam olmaz :D :D. Fiber olanlarla uğraşmayalım diye epoksi olanlarından bulduk ama onda kesin bir sonuca ulaşamadım.

Sen kazıma derinliği olarak kaç mm veriyorsun. Yani Z kaç mm talaşa giriyor. CopperCam mi kullanıyorsun ?

Bu sorunlar dışında bir sorun daha var. kazıma yapsa da yol olması gereken kopup gidiyor. Bu sorunları nasıl aştın. En küçük işleyebildiğin yol kalınlığı nedir. İşleyebildiğin en küçük yollar arası ölçü nedir ?
 
Ben sürekli pertinaks işi yapmıyorum.Bu örnek pcb yi bayağı oldu yapalı.Proteus veya herhangi bir pcb çizim programlarını da kullanmasını bilmem.Örnek pcb devresini corelde çizdim biraz uğraştırdı ama oldu.Hem denem yapayım dedim ,hemde öyle bir devre lazımdı.derinlik olarak 0.2 mm vermiştim deneme yanılmayla 2. işte bu çıktı.Pertinaksı sağlam bir şekilde sabitle,spindleyi maksimum hıza çıkar.sonuç almalısın.Pertinaksın düzgün olması şart.
Şu anda yapım aşamasında olan Prototyp cnc makinası bittiğinde eğer istediğim gibi çalışırsa pertinaksların bombeli olması sorun olmayacak.Şu an z ekseni ve spindle montajı kaldı. Spindle olarak esc brusless motor kullanacağım.Onun uç bağlama sistemiyle uğraşıyorum.zira bendeki brusless motor 35000 devir dönüyor ucun hiç slgı yapmadan dönmeini temin etmek lazım.
 
bizim tezgahta kalıpçı taşlama var. en küçük devri 10.000 en büyük devri 32500. Teee 32500'e çıkarayım mı yani. Pertinaksın bombesini nasıl düzelttireceksin işleme sırasında detayları alabilir miyim sakıncası yoksa :D :D

Corelde nasıl çizdin abi :D Çok uğraştırır yaa helal olsun :D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bunu örnek alarak uğraştığım makina ama daha bitmedi.


Bu da daha evvel yaptığım denemelerden biri
 
Hımmm bunun basit bir örneğini görmüştüm. Pertinaksa basan yüzeyde rulman gibi bir şey mi var

Kesme hızı dalış hızı gibi değerleri nasıl ayarlıyorsun. Bu değerleri kaç giriyorsun pcb işlerken
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst