Selamun Aleyküm
Bazı bilgiler verilmiş ama sizin detaylı resim eklemeniz gerekir. En azından sistematik, mekanik anlatmanız gerek.
Pır sensörü burada kullanılabilir mi bilmiyorum. Makine komple iniyor gibi anlatmışsınız. Makinenin bir kolu mu iniyor yoksa büyük bir kütle mi? Mesela kol inerse yapıştırma için fazla kuvvet gerekmiyorsa fazla güçlü olmayan bir iniş ile tehlike ortadan kaldırılabilir veya azaltılabilir.
Bunun yanında etiket yapıştırmayı bir kol yapabiliryorsa; kolu yukarı kaldırmadan çalıştırırsanız altına el girme ihtimali olmaz. Kumaşla 5mm mesafede dursa yapıştırma anında buradan baskı uygular.
Dokunmaya hassas elektronik sistem de el değdiğinde gücü kesmek için kullanılabilir. Birkaç önlemi birden yaparsanız herhangi bir aksaklıkta dahi güvenlik sağlanmış olur. Işık bariyeriyle(fazla bilmiyorum bu sistemi) beraber dokunma önlemi olursa veya tehlikeye göre sadece dokunma önlemi olursa dokunma anında güç uygulanmasını engeller. Çok hızlı hareket eden bir sistem için dokunma önlemi pasif gibi görünebilir. Ama eğer sahip olduğu hız büyük bir yaralanma yapamıyorsa, dokunma önlemi; devamındaki güç ugulamasının yani esas zarar verebilen durumun önünü keser.
Bu arada etket kısmının kumaşa yakın durması için küçük tekerlekler ile kumaş/merdane ye dayalı olarak hareketli kumaşın üzerinde tekerlekleri ile duran bir etiket yapıştırma kolu yapabilirsiniz. Tekerlekler kumaş ile mesafe sağlamış olur. Tekerlekten harici hareket veya yaylı tekerlek ile baskı usülleriyle kumaşa dokunabilirsiniz.
Bu baskıyı hidrolik silindir ile yapsanız hız kontrolü ve basınç kontrolü ile güvenliği sağlamaya çalışırsınız. Pnömatik(havalı) yaparsanız yine basınç kontrolü ve pasif de olsa hız kontrolü ile güvenliği sağlamaya çalışırsınız.
Başarılar dileriz.