Yeni Cnc Tasarımı(AduKet)

Yazdim ama tam olarak birsey anlamadim google dada aratim büte ,büte yataklama diye büte kalan öğrenciler çıkıyor .
 
Aynen bilgisayar başina geçince forumu bir talan edeyim.
 
Büte rulman tamam ama bununla nasil yataklama yapacağım alin bilyasi değil mi bi vinç kancalarinda felan bulunan. Sanayi de bir ustaya sordum o bilya ile yataklama yapilmaz dedi. Herhangi bir örnek bulunuyor mu bu yataklama tarzinda .d
 
ACBearingBlock.jpg
 
Teşekkür ederim asenyurt şimdi çizimi tekrar gözden gecireyim
 
Ben de fikrimi paylaşayım.

Router ekseni ileri geri gittiği için vidalı milin iki yönüne doğru bir miktar baskı uyguluyor. Amaç oluşan baskıda vidalı milin iki tarafındaki (yataklamadan kaynaklı) boşluk nedeniyle fazladan ileri geri gitmesini engellemek. Yataklama yaparken;

1- Her iki tarafa da ya o siyah gövdeli pahalı BK rulmanlardan kullanırsın. Yakışıklı durur ama bütçeni zorlar.
2- Tek tarafa (Bence step motor tarafına) BK rulman kullanırsın. Diğer tarafa da rulmanlı yatak kullanırsın.
3- İki tarafa da rulmanlı yatak kullanırsın (Çok hesaplı olur. Ben böyle yaptım.)
4- Atakan'ın önerisiyle iki tarafa da rulman + büte rulman kullanırsın ama bunu yapabilmek için yatakları hazırlayabileceğin bir cnc router makinen olması lazım ki anladığım kadarıyla yok, bu seçenek senin için ihtimaller dışında kalıyor.

Bana göre seçeneklerin bunlar. Ben bir sonraki makinemde 4. seçeneği uygulayacağım çünkü tek maliyetim sıradan rulman ve büte rulman almak olacak. Elimdeki router ile bunlara yatak keserim olur biter. Sonuçta BK rulmanın iç yapısı da böyle. Aynısı gibi olacak.

Benim sana önerim 3. seçeneği düşünmen olur. Çok hesaplıya gelir ve zannedildiğinin aksine salınımları korkutacak kadar değildir. Hatta hiç yoktur denecek kadar azdır. Ben hala kullanıyorum ve çok memnunum. Eksenlerde hiç boşluk hissetmiyorum. Zaten rulman dediğin zımbırtı öyle kolay kolay aşınacak ve boşluk yaratacak bir şey değildir. Bir rulmanı eskitmek için çok uzun süre boyunca çok ağır yük altında kullanmak lazım. Bu yüzden gözün korkmasın. Kullan gitsin. İlerde makinende iyileştirme yapmak istersen 4. seçeneği uygularsın. Her milin iki tarafında kullanmak üzere rulman ve birer büte rulman alırsın. Makinende bunlara birer yatak kesersin (yatak dediğin alüminyuma rulmanın dış çapı genişliğinde delik açacaksın. Hepsi bu.

Rulmanlı yatak: http://www.sanalpazar.com/Up-006-Rulmanli-Yatak-Up006__isp5829126
BK rulmanlı yatak (motor tarafı): http://www.sanalpazar.com/Vidali-Mil-Uc-Yataklari-Bk-12-Bk12__isp15094052
BK rulman (karşı taraf): http://www.sanalpazar.com/Vidali-Mil-Uc-Yataklari-Bf-20-Bf20__isp15095351
 
Bir routerim var ama tahtadan iş görür mü abi öyle mdf felan degil normal tahtadan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,849
Mesajlar
920,984
Kullanıcılar
450,953
Son üye
cdalci

Yeni konular

Geri
Üst