Yeni CNC'nin zamanı geldi

Yok incelme olmuyor.linear rulmanların aluminyumları genelde kumlanmış oluyor.binlerce kum tanecikleri püskürtmeyle malzeme üzerine sıkılarak yapılıyor.
 
40x120 profillerden bir tanesi hatalı kesilmiş. Dün vida yuvalarını açarken farkettim. Bugün götürüp tekrar kestireceğim.
 
40x120 profillerden bir tanesi hatalı kesilmiş. Dün vida yuvalarını açarken farkettim. Bugün götürüp tekrar kestireceğim.
kesim yaparken kafa koparma ile mi kesiyorlar?
bildiğimiz şerit metre ile işaretleyip?
yani, bunun ebatlayan hassas bir kesim tekniği yok mu?
yani yoksada iki parçayı üst üste koyup kessin bari.. benimde başıma gelmesinden korkuyorum. asetat kalemiyle işaretleyip kesen gördüm.. şerit metre yamulmuş artık filan.. sonra gidip tekrar uğraşmak gerekiyor. yada dik işleme bağlayıptamı traşlamak lazım..

önereceğiniz birşeyler var mı?
 
Yeni geldim mekandan. Biraz sıkıntılı oldu ama tatlıya bağladık. Biraz soluklanıp yazayım. Çok sıcak buralar.
 
Otomasyoncu.net bildiim kadariylan gonyeli kesim makinalari var kesip gonderior bi kac kez profil aldim boldurdum profilleri uclari sanki kesilmemis gibiydi nasi biseyle kesiuorlarsa artik
 
Babaları ve 2 kardeş bunlar. Kardeşler çok nezih, sohbeti tatlı arkadaşlar. Babalarını bir iki kez gördüm fakat sohbetim olmadı.

Depolarında alüminyum kesmek için çok güzel bir makineleri var. Mikron ayarında kesemiyor çünkü makinede DRO yok ama metre var. Zaten ben de mikron hassasiyet beklemiyorum ama cetvelle ölçtüğümde en azından istediğim ölçüyü kabaca görmek istiyorum. Neyse, depolarına daha önce gittiğim için özenle kestiklerini biliyorum. Makinenin bıçağı da çok düzgün kesiyor fakat bu sefer böyle bir orantısızlık oldu. Şaşırdım. Profilin bir tanesi kenardan 1-2mm parça bırakmış. Bıçak orayı es geçmiş gibi. Genel olarak diğerinden daha kısa. Profilleri götürüp gösterdiğimde onlar da şaşırdılar. Bizim makine böyle kesmiş olamaz dediler. Hatalı olan profil diğerinden uzun olsaydı problem olmayacaktı ama aksine kısa idi. Bu yüzden telafisi olmadı bu yüzden kısa olan parça yerine yenisi kesildi.
 
Talasli imalat yapiyorsan testereden cikan herseyin temizlenmesi ve bir isleme tabi tutulmasi gerekir... freze taslama gibi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…