Yeni CNC'nin zamanı geldi

Z ekseninin rayları için şundan yapmayı düşünüyorum. 7075 alüminyum. Hem üst hem de alt tarafı işlenecek. Nasıl diye sorarsanız, ilk olarak vida yuvalarını açacağım. Sonra tabladaki başka bir alüminyuma vidalayacağım. Böylece sırayla üst ve alt tarafını çevirerek işleyebilirim.

19.jpg
 

Y ekseninde çift motor kullanımı herhangi bir senkronizasyon sorunu çıkarıyor mu?kesici sağa veya sola yaklaşınca motorların maruz kaldığı yükün değişmesine bağlı olarak motor devirlerinin birbirinden farklı değerler alma ihtimali var mı?
 
benim cnc tablasının 45*90 profillerini sitelerde alüminyum doğrama işi yapan bir atelyede kestirdim. Mükemmel bir cnc kesim yaptılar.cnc diyorum ama bilinen cnc gibi değil baştan ve sondan 2 dairesel bıçak verilen mm rik net boya göre aynı anda kesti. kesim ucreti olarakda patronları bi sigara parası atarsın elemana demişti. saolsun beni baya bi sıkıntıdan uzaklaştırmıştı ....
 
Y ekseninde çift motor kullanımı herhangi bir senkronizasyon sorunu çıkarıyor mu?Kesici sağa veya sola yaklaşınca motorların maruz kaldığı yükün değişmesine bağlı olarak motor devirlerinin birbirinden farklı değerler alma ihtimali var mı?
Bende hiç olmadı. Kullandığımız ray/arabalar büyük yüklerde bile rahat ve güzel doğrusal hareket edebiliyorlar. Bu yüzden yük eksende taşınırken motorlara aşırı miktarda yük binmiyor. Tabii 300 kiloluk makinede 2nm'lik Nema23 motor kullanırsak bu söylediklerimin hepsi çöpe gider. Yani makineye göre motor seçmekte fayda var.
 
Şahsen o 1mm benim gözüme batar. Bana kalsa sıfır yanaşsın isterim ama kesim işini dışarıya yaptıracağım için biraz temkinli davranıyorum. Neyse makine bir bitsin, sigmaları öyle sipariş edeyim. Bu arada iç kısmın gerçek ölçüsü belli olur.
 
Daha önceki siparişlerin boylarını kontrol etsene, ne kadar hassas yada ne kadar mm oynama var. Ona göre ver siparişini. 1 - 2 mm. göze görünmez. Gönyeler tolere eder. Dediğim gibi benim çalıştığım firma metre hesabı kesiyor. hassasiyet + - 2mm. hassas montaj yapacağım zaman +5mm istiyorum boyları, sonrasında freze.
 
SİGMA 3.jpg
SİGMA 2.jpg
SİGMA 1.jpg
eğer göze batacaksa 1 mm, şu şekildede yapabilirsin.. 510mm kestirip, evde cnc tezgahında başlarına 5mm'lik iki parça yapabilirsin.. baktın sıkıyor, bir paso daha geçersin 4,5mm'e indirip denersin.. böyle böyle tam istediğin uzunlukta olabilir.. sigma profil kesitinde pul yapmaktan bahsettim.. dolgu malzemesi görevi görece şekilde.
 
Son düzenleme:
Sırada motor plakasını var. Bu akşam 2 tane keserim herhalde. Kalan 2'sini de yarın akşam artık.

20.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
129,084
Mesajlar
923,109
Kullanıcılar
451,379
Son üye
memis.dincsoy@berkeotomas

Yeni konular

Geri
Üst