Bir kaç ay önce arkadaşımın düğünü için Rize'ye gittim. Gelirken de Tirebolu çayı getirdim. Gerçekten güzel tadı var.
Rize'de çayıyla ünlü bir vatandaş var. Kendi yetiştiriyor ve sahil yolu üzerindeki çay bahçesinde müşterilerine ikram ediyor. Ben fırsat bulup gidemedim ama.
Ayrıca çayı şu bardak ile içmelisiniz
gözünüzde doyacak karnınızda..
Antalyada her yerde bulamıyorum pek bilinmiyor.
Geçen metro da bulduk 6-7 tane aldık hepsini yani.
Kasada beklerken bir bayanın gözü takıldı neredeyse çalacak sepetten.
Çaresiz bir tanesini verdik..
Zamanınız bolsa (en az bir saat) çayı soğuk suyla demleyin, yani çayın üzerine sıcak su döküp haşlamayın. Demlendikten sonra ateşi kısık olsun. Tadı ve rengi saatlerce bozulmaz, hele iyi suyla demlendiyse nefis olur. Haberimiz geç olur da Rize'ye gidemezsek, Çaykur'un Çayçiçeği ile demleriz.
Biraz forum konusunun dışında gibi oldu ama iyi çay olmadan CNC konusunda da çalışamayız, çakı freze gibi gerekli.
İyiki bi çay dedik saldınız, nolcak şimdi bu cnc'nin yataklarının hali. Sekmana dönüş varmı? olacakmı ne düşünüyorsunuz? Hala civata mı kullanacaksınız?
Zamanınız bolsa (en az bir saat) çayı soğuk suyla demleyin, yani çayın üzerine sıcak su döküp haşlamayın. Demlendikten sonra ateşi kısık olsun. Tadı ve rengi saatlerce bozulmaz, hele iyi suyla demlendiyse nefis olur. Haberimiz geç olur da Rize'ye gidemezsek, Çaykur'un Çayçiçeği ile demleriz.
Biraz forum konusunun dışında gibi oldu ama iyi çay olmadan CNC konusunda da çalışamayız, çakı freze gibi gerekli.
Soğuk demleme işi de aslında çok fazla vakit almıyor gibi. Toplam demlenme süresi birbirine yakın gibi geldi. Tadı hoş ,bildiğim kadarıyla daha zararsız.
-beğenmeme mod : on - bu yöntem bir bereketsiz gibi geldi. çok içiyoruz desem o da değil. ama çabuk bitiyor
Kazım hoca efsane, yazıları ve bazı videolar haricinde kendisini gören duyan olmadı.
Bir rivayete göre yüksek engin dağların zirvesinde, yolların bittiği yerin ötesinde,ateşten çemberin merkezinde bir bilgi bulutu.