Yeni CNC'nin zamanı geldi

Abiler sakin olun. Daha önce söylediğim gibi ben FK12 modelini çakıyorum. Aynısını yapıyorum. Orjinalinde 2 adet 7 bin serisi rulman var (normal olarak) fakat benim makinemde gerek yok. Bu yüzden aynı ölçüleri olan 6001 kullandım. İlerde yaparsam nasıl bir makine yapacağımı bilmiyorum. İhtiyaç olursa 6001'leri çıkarıp 7 bin rulman takarım. Kasa müsait zaten.

Ayrıca çok sevdiğim tornamla vakit geçiriyorum böylece.

@KAZIMUGUR
Haklısın 6001'den 2 taneye de gerek yok ama yazılım dilinde bu yaptığıma "over design" diyoruz. İhtiyaçtan/istenenden fazlasını yapıyoruz, bir gün lazım olur diyerek.
 
Çay içmek biraz zor olacak gibi. @KAZIMUGUR biraz asabi, ben de ondan aşağı kalmam. Gerçi yüzyüze ilşkiler daha yumuşak başlı olur.
 
Şimdi, bahsi geçen uzamanın nedeni mille somun arasındaki sürtünme, enerji kayıpları nedeni ile sadece mildeki, CNC nin sıcaklık farkına bağlı uzama kısalması değil desem yine gerilecek.

Benim iddiam değil (henüz herhangi bir CNC başında 10 dk. geçirebilmiş değilim, tanışıklığım internetle sınırlı), bu konu dünyada epey yaygın şekilde dert edilmiş, boşluk nedenlerinden biri olarak görülmüş ve çare aranmış.
 
Son düzenleme:
Kızdırmayın ihtiyarı... Konu dağılacak fakat şu toplanıp çay içme fikri çok hoşuma gitti... Umarım bir zirve gerçekleştir, kazım hocada evde hazırladığı segmanlı rulman yataklarını bize gösterir
 
İstanbul'a gelirseniz çay içmeye beklerim. Malzeme almaya geliyor musunuz bilmiyorum.
 
Yazın Antalya'dayken aklıma geldi. Şimdi ararsam kızar diyerek vazgeçtim. Asenyurt'u da arayacaktım.
 
Hı ne çay mı, nerde, rulmalarda gelecekmi?
İst/B.paşa
 
Sana rulman getirrim bir çift ayıp ediyorsun. Kapaklı mı istersin kapaksız mı? :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,321
Mesajlar
925,281
Kullanıcılar
451,767
Son üye
kivanc0zsoy

Yeni konular

Geri
Üst