Yeni CNC'nin zamanı geldi

Şundan 4 takım yaparsam çok işime yarar.

vise1.jpg
 
oyma-makinesi-oyma-sabitleme.jpg

Bu tarz bir şeyler de olabilir Suat Abi, tabi kilitlenince yandan desteklemeli.
 
eğer malzeme hiç esnemiyorsa sadece yandan sıkma çok kullanışlı oluyor, malzemeyi tam kullanabilmek adına. ancak esneme ya da bombelenme varsa işi bozuyor.

@Suat_Korkmaz direkt mengene montajlasan tezgaha?
 
Suat merhaba, bir ara çinden 2,2 KW su soğutmalı spindle aldığını söylemiştin.herhalde kullanmaya başladın onu, veriminden memnunmusun? yüksek feedrate olarak rahat kesim yapabiliyormusun?daldırman kac mm oluyor? youtube da bakıyorum adamlar peynir keser gibi alüminyumu kesiyorlar. bende en azından youtube dakiler gibi kesim yapmak için 2,2 KW hertz spindle ve omron vfd aldım sitelerdeki üretim merkezinden ve yeni bir cnc yapıyorum 1000mm*800 mm ebatlarında.EBAY dan aldığım net kesim alanı 200*300 mm olan cnc router yetersiz kaldı. yeni cnc min alt ve üst köprü bağlantılarının kesimlerini 1 aydır mm rik olarak yapacağım ama hala yapacam...router ın tablasına 2 adet lineer ray ve 6 adet araba koyarak kesmeyi düşünüyorum hassas kesim için...belki burada Ankarada olup benim parçaları kesebilecek arkadas varsa ücreti mukabilinde kesmelerinide isteyebilirim alüminyumları vererek.
 
Merhaba,

Spindle'dan çok memnunum. Sessiz ve soğuk çalışıyor. Alüminyumda bu güne kadar en çok 1mm dalma ve 1000 feed rate denedim. Problemsiz kesti ama var olan makinem çok düzgün olmadığı için daha fazlasını denemedim. Yine alüminyumda spindle hızı olarak ortalama 150-200hz kullanıyorum. Fazlasıyla yetiyor. Bu hızlarda yavaşlama hiç olmuyor. Diğer sevdiğim tarafı da çok düşük hızlarda (örneğin matkap ile delik açarken) devri düşmüyor.

Yani her bir rayda 3 adet araba kullanacağım mı diyorsun? Şahsen 2 adet yeterli bana göre. Köprü ağır olacaksa ve dayanıklı olsun istiyorsan 2 tane 20 veya 25'lik araba kullanabilirsin ama tercih meselesi tabi.

Kalın plakaların (10-20mm aralığındakiler) kesilmesi konusunda router kullanımı pek iç açıcı gelmiyor bana. Soğutma ile kesebilen düzgün bir router ise belki. Lazer veya su jeti en iyi opsiyon fakat ek masraf. Aramızda işini hakkıyla yapan ustalar varsa onları tenzih ederim, bana bu güne kadar hep diğerleri denk geldi bu yüzden işimi kendim halletme yoluna gidiyorum. Yapamıyorsam ustasına yaptırıyorum. Plakaları da bu nedenle kendim kesiyorum. İyi kötü idare ediyorum şimdilik. Tanıdığım iyi bir lazerci olsaydı düşünmeden lazerle kestirirdim.
 
1 sene evvelinden EBAY dan aldığım 200*300 mm net kesim alanlı cnc router ım yeni cnc min 800 mm uzunlugundaki alümünyum parçalarını kesmede net kesim alanından dolayı yetersiz kalıyor.Bu neden ile 200*300mm lik cnc min ust tablasına 2 adet 800 mm lik rayları Y ekseni ne paralel koyacağım.keseceğim alümünyumu 6 adet yeni cnc min arabalarına sabitleyip alüminyumun bir ucundaki delme ve kesmeler bitince spindle ile arabalara sabitlenmiş alüminyumu Y ekseninde projesindeki ölçüsüne göre kaydırıp diğer ucundaki baglantı deliklerini açmam gerekiyor.İşim bitince ray ve arabaları yeni cnc me takacağım.Aslında bu işi alüminyum un üstüne noktalama işaretleri yaparak raysızda dikey işlemde yapabilirim ancak ara mesafelerin mm rik olmasını istediğimden bukadar bekledim.Lazerde kestirmeye kalksam dünya para isteyecekler diye onada girmedim açıkcası.
 
@Suat_Korkmaz
Abi videonu izledim maaşallah spindle baya bir sağlam. ucun da sanırım yeni aldığın çift ağızlı karbür. güzel talaş çıkarıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
129,084
Mesajlar
923,112
Kullanıcılar
451,379
Son üye
memis.dincsoy@berkeotomas

Yeni konular

Geri
Üst