yeni eğitim sisteminin daha iyi olmacağı kanısına nereden vardınız peki ?????
Evet sayın syirciler aldığımız son habere göre; bu hükümetin yaptığı eğitim hamlesi ile dünyaya bilim adamı yetiştiren eğitim sistemimiz malesef çökmüş durumdadır.Son değişikliği öğerenen dünyanın önde gelen üniversiteleri hükümete bu konuda geri adım atmaları konusunda uluslararası baskı kurmaya başlamıştır.Diğer yandan S.Arabistan ,İran ve El kaide gibi ülke ve örgütler hükümeti desteklediklerini açıklamışlardır....Şaka bir yana canım kardeşim eğitim sistemimizin eleştirilecek bir çok yeri varken İSTEĞE BAĞLI KURAN ve SİYER dersleri insanımızı hangi emir ve ibadetlerle bilim ve teknolojiden uzaklaştıracaktır merak ediyorum? Bu gün çok iyi eğitim almış üst düzey bürokrat , işadamı veya mimar -mühendis (asla genelleme yapmıyorum kimse alınmasın) insanımızın içindende malesef kötü niyetli insanlar çıkıyor.Bence hükümet bu uygulama ile sosyal bir yara olan suç işleme oranını düşürmeyi,adli,idari,sağlık,güvenlik vb. bir çok devlete masraf açan kanalları daraltmayıda düşünüyor.İlk emri "OKU" olan bir dinin mensupları olan biz müslümanlar İLAHİ beyanı anlayamamış isek bu hepimizin suçu.Çocuklarımız isteğe bağlı alacakları eğitim ile şimdiye kadar bir türlü bağlantı kuramadığımız dini ve fenni ilmleri birleştirip kısmende olsa güzel sonuçlar alacaklarını düşünüyorum.Ülkemizde bu işi bir grup gönüllü insanımız yapıyor ve başarıda sağlıyorlar.Bütün okulları İ.H.L lere çevirecekler görüşüne katılmıyorum, eğitimin başarı standartı belli devlet olarak o standardı koyarsın Sent Josef' ten mezun olanda, Yamanlar Koleji'nden mezun olanda,İmam Hatip Lisesi'nden mezun olanda,Atatürk Fen Lisesi'nden mezun olanda bu imtihana girer herkes ilmi kadar sıraya girer ve yerleşir.Yobazlık sanki dindarlara has bir hastalıkmış gibi lanse ediliyor.Her fikrin yobazı vardır ve tehlikelidir.Yobazlığın tek ilacı bilgidir,ilmin aydınlığıdır bunu unutmayalım.Yobaz dindar istemiyorsak onlara okuma şansı vereceğiz,yobaz çağdaş! istemiyorsak onada dini gerçek elden öğretecek imkan tanıyacağız.Dünya ilim tarihine altın harflerle geçmiş yüzlerce ismi hepimiz biliriz şimdi isim isim saymayayım, bu insanlar bu çalışmaları yaparlarken şimdiki İ.H.L öğrencilerinin aldıkları dini bilgiden ( normal okullardaki yeni seçmeli dersleri bir yana bırakalım) katbekat fazla dini bilgiye sahiptiler.Ama o dini bilgi onların bu buluş ,icat ve eserlerine engel olmadı sevgili kardeşim.....
Değişen eğitim sistemimiz 100 yıl boyunca yüz milyon öğrenci yetiştirse sizce böyle bir dahi yetiştirebilirmi sadece 1 tanecik çok değil 1 tane .....
Ben söyliyim yetiştiremez. Ne tür insanlar yetişitireceğini siz haberi okuyun ve yorumlayın lütfen....
Öncelikle hiç kimseyi siyasi görüşü için yada inançları için eleştirmek istemediğimi ve amacımın polemik çıkarmak olmadığını belirterek şunu ekleyeyim konuya...
Bu habere duyarsız kalınması çok yazık gerçekten eğitim sistemimiz değiştiriliyor. Bende müslümanım, iyi bir müslüman ruhen kendine ve çevresindekileri hayırlı insanlardır ancak bu faydalı olma olayı sadece orda kalıyor. Yani Din ağırlıklı verilecek eğitimin maddi anlamda, mesleki gelişim anlamında istikbalimiz için sağlayacağı çıkar ne ????????
Neden bu konuya ve ülkesinde olup bitenlere duyarsız kalıyor teknik personel olan meslektaşlarım...
Kendi fikriniz yokmu yoksa birilerinden mi çekiniyorsunuz......
Öncelikle hiç kimseyi siyasi görüşü için yada inançları için eleştirmek istemediğimi ve amacımın polemik çıkarmak olmadığını belirterek şunu ekleyeyim konuya...
Bu habere duyarsız kalınması çok yazık gerçekten eğitim sistemimiz değiştiriliyor. Bende müslümanım, iyi bir müslüman ruhen kendine ve çevresindekileri hayırlı insanlardır ancak bu faydalı olma olayı sadece orda kalıyor. Yani Din ağırlıklı verilecek eğitimin maddi anlamda, mesleki gelişim anlamında istikbalimiz için sağlayacağı çıkar ne ????????
Neden bu konuya ve ülkesinde olup bitenlere duyarsız kalıyor teknik personel olan meslektaşlarım...
Kendi fikriniz yokmu yoksa birilerinden mi çekiniyorsunuz......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?