Yetersiz yolverici

yaman9

Üye
Katılım
1 Haz 2007
Mesajlar
582
Puanları
1
Merhaba

15 Kw'lık bir motorum ve onu süren 11 Kw'lık bir yolvericim (ATV38HD16N4) var. Tabiki bu sistemin böyle çalışması sağlıklı değil bunu biliyorum. Tesisin kurulumu sırasında 11kw motor temini gecikince temin eden firma 15kw motoru aynı fiyattan vermiş. Kurulum karışıklığı sırasında da gözden kaçmış.

Sorun şu; Motor her start verilişininin %90'ında start almıyor.Bir inleme sesi yapıyor. Açıkta olan motor pervanesinin oradan biraz döndürülünce normal çalışmasına başlıyor.( %10'unda ise normal start alıyor)

Bu motorlar bir çalıştırıldığında 10-12 saat çalıştığı için normalde fazla zahmetli olmuyor.

Yolvericiyi değiştirme imkanım yok. O yüzden her startımda start alabilmesi için alternatif birşeyler yapılabilir mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
selamlar motor hangi uygulamayı çalıştırıyar mesala fan veya konveyör veya su pompası mı bir de senin bu cihaz hız kontrol mu yumuşak yolveriçi mi ats 48 serisi olabilirmi
 
Son düzenleme:
Kalkış zamanını yükselt
 
Sürücünüzde, mınumun hz, (mınumum kalkınma frekansı, aklımda kalıysa ,LSP den mın fraknası sızınprosesi bozmıyacak degere, )mesela 15-20 hz gıbı yükseltın. Pompanın gereken gücü 11 kw. ıse motorun 15 kw. olmasının fazla güç cekeceğini sanmıyorum.
 
sürücünün özelliklerini bilmiyorum ama eğer parametrelerinde varsa boost denilen birşey var.Buda motorun ilk kalkınma anında daha rahat kalkmasını sağlıyor.yani kalkış torkunu yükseltiyor.Fakat bu ayarı yaptıktan sonra motor akımlarını kontrol etmen gerekiyor bazen yüksek akım çekebiliyor.
 
pompa su giriş ve çıkışını kapatırsan daha düşük güçte yani boşta kalkacağı için sürücü ve motor rahatlayacaktır.
 
Dostum sen en iyisi o motoru yıldız üçgen çalışma prensibine çevir.
Tabiiki ortam uygunsa başka birşey yapma ..
çünkü 15 kw lık bir motor ancak yıldız üçgenle sağlıklı bir biçimde kullanılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,697
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst