YG kapasitif gerilim trafosu

e138926

Üye
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
40
Bildigim kadarıyla kapasitif gerilim trafosunun sekonder çıkış gerilimi primer gerilimlerinin anlık değismelerini takip edemiyo yani bir gecikme var. bu kapasitor gibi ındüktif bobinler gibi enerji depolayabilen elemanlardan kaynaklanıyo. Sekonder uçtaki bu gecıkmeyı onlemenın bır yolu var mı? bu gecıkme trafoya baglanan sayaca roleye bır zararı var mı? bu gecıkme suresı nedır? yardımcı olursanız sevınırım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Trafoların (endüktif ya da kapasitif farketmez) primeri ile sekonderi arasında az da olsa faz farkı vardır. Bu değerlerin ise belli standartları vardır. Kullanım alanınıza göre seçeceğiniz trafo sınıfını belirleyerek(maliyeti de gözönünde bulundurup) uygun trafoyu almanız gerekir.

Faz farkının sebebini görmek istiyorsanız, trafo fazör diyagramlarını incelemeniz gerekmektedir.
 
ölçü trafolarında neden faz kayması ıstenmıyo mu? guc trafolarında bıldıgım kadarıyla baglantılarına gore bı faz kayması olusuyo fakat bu olcu trafolarında ıstenmıyo. acaba olcu trafolarına baglanan cıhazlar sebebıyle mı ıstenmıyo bu faz hatası?
 
Güç trafolarında faz farkı bilerek ve istenerek, bazı bağlantılar yardımıyla oluşturulur. Ancak onlarda da az da olsa istenmeyen ve trafonun yapısından kaynaklanan faz farkı vardır. Bu ikisi farklı şeylerdir. Faz kaydırıcılı trafoların kullanıldığı yerlere örnek olarak 12 darbeli doğrultucu trafolarını örnek verebilirim.

Ölçü trafolarında ise faz farkı istenmez. Ölçme ve kontrol işleminin doğru yapılabilmesi için faz farkı ne kadar az olursa o kadar iyidir. Standartlara göre değişmekle birlikte bu değer genelde 1-2 derece civarındadır. Ancak dediğim gibi çok hassas işler yapıyorsanız ona göre çok daha kaliteli trafolar kullanmalısınız.
 
kapasitif gerilim trafosu eşdeğer devresi gerekiyor. fakat bulamadım. yardımcı olabilirmisiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,466
Mesajlar
927,183
Kullanıcılar
452,029
Son üye
Mertopk

Yeni konular

Geri
Üst