Hayrettin Demir
Üye
Görüş dedikleriniz görüş değil uygulamalar.30-35 senelik kabinlere de girdim.Yenilerine de ...Böyle bir uygulama yok.Baştaki mesajımdaki soruya odaklanacak olursak , gören varsa söyleyiversin.Sayın arkadaşlar;
Konu hakkında yorumlar yapmanız çok güzel fakat,bazı arkadaşlarım sanırım bilinçli olmayarak kendi görüşlerini belirtmişler.
By-pass ayırıcı,ufak olan o.g. dağıtım merkezlerinde kullanılmaktadır.Fider,by-pass ayırıcı kullanılarak kısa süreli beslenir ve beslendiğinde ise hat korumasız olarak çalışır.Olası bir arıza durumunda giriş kesicisi hattı ve bağlı bulunduğu barayı koruyarak enerjiyi keser.
By-pass ayırıcı her yerde bulunmaz,önem arz eden örneğin,hastane hatlarında v.b. yerlerde sadece kesiciye yapılacak baklımlarda kullanılır.
Büyük tali merkezlerinde ise transfer bara sistemleri kullanıldığından bu tarz manevralar taransfer ayırııcı ve transfer kesici üzerinden beslenir.
Fakat unutulmamalıdırki transfer bara sistemide maliyeti artırdığından her yerde kullanılmamaktadır.
Saygılarımla...
Mantıken bu vardır şeklinde değil.Ben 17 yıldır yıldır bu işi yapıyor isem ve bunu görmemişsem yoktur , arkadaşlar uygulamada..
Bu ufak olan (!) YG Dağıtım sisteminde de yoktur (1 çıkışlı) , 20 çıkışlı Dağıtım Merkezi çıkışında da yoktur.
Olur da 1000 tane kabine gidersiniz , 1 tane görürsünüz , bak var derseniz de haklısınız.