YG'de Bypass Ayırıcısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elektrik Dağıtımda kullanılan (6,8-15,8-34,5kV) bir Bypass ayırıcısı varmış.Ben görmedim.Gören arkadaşlar var mı..

Konumuz TEİAŞ'a bağlı olan TM veya Şalt Sahaları değil.
Elektrik Dağıtımda çalışan veya müteahhid (veya taşeron) olarak YG Kabinleri ve teçhizatları yapan kuran arkadaşlar bu işi bilirler.
Hiç kabine girmeyen elektrikçiler de vardır."O da elektrik bu da elektrik" deyip konuya yaklaşmak pek doğru olmaz.
...
Müsait olduğunuz bir zamanda , denk gelirse ;

Ben görmedim.Gören arkadaşlar var mı..
sorusuna cevap olacak şekilde (buna TM'ler de dahil olsun) bir foto gönderebilir misiniz foruma.Sizinle beraber ben de bu Bypass Ayırıcısı fotosunu görmüş olabileceğim.
Daha sonra da bu başlık altında veya ayrı bir başlık altında diğer bahsettiğiniz ayırıcılara bakalım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tamam bulmaya çalışacağım fakat bu dediğniz tehlike kısmını verdiğim örnek üzerinden değerlendirirseniz ve bizimle paylaşırsanız sevinirim ikisinin arasındaki fark nedir..
 
Yukarıda anlaştık ya..
Önce başlığa konu olan mesaja cevap bulalım...
 
Elektrik Dağıtımda kullanılan (6,8-15,8-34,5kV) bir Bypass ayırıcısı varmış.Ben görmedim.Gören arkadaşlar var mı..

ortalık çok karışmış ne yazıkki bende görmedim amaa olmıyacak diye bişeyde yok olabilir Bypass ayırıcısı adı üstünde dandik bir ayırıcı oldugu anlamına gelmez yük altında hem açılabilir hemde kapatılabilir fakat ben manevra yapmam bu konuda kesiciler favorim boşuna tartışmayalım..saygılar
 
eski tedaş kabinlerinde bir defa görmüştüm kesici değişirken çok pratik oluyor. yeni kesici montajında enerjiyi kesmeden devreye alabiliyorsunuz.
bu arkadaş gördüğünü ve kesici montajı yaptığını söylüyor bunu neden dikkate almıyorsun...
ama sende haklısın yanlışı kabul etmek zor olur bazı insanlara ve cevap vermekten kaçıyorsun çünkü vereceğin cevap söylediğin şeyleri çürütecek bunu sende anladın....tabi bu işi biliyorsan bilmiyorsan ozaman başka...
 
Arkadaşlar, birbirimizi rencide etmeden devam edelim lütfen...
 
Konu içeriğinin dışına çıktığından dolayı tarafımca kilitlenmiştir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…