Çalıştığım kurum daha önce çok verimli çalışan bir kamu kurumu idi.Elektrik üreten ve alanında çok başarılı bir termik santraldı,şimdi aynı başarıyı özel sektörde göstermeye devam ediyoruz. Benim asıl gündeme getirmek istediğim konu yıllarını işinde başarılı olmaya adamış,özveri ile çalışmış bir çok sanatkar büyüğümüz emekli oldu ,içlerinden bazıları özel sektörde başka işyerlerinde vardiya amiri ,ustabaşı pozisyonunda kendisine iş bulabilirken bir kısmı da emekli formatına kendini kaptırmış yılların tecrübe ve birikimini bir kenara atmış monoton bir hayatı tercih et(tiril)miş durumda.Ben 46 yaşımdayım yolda görsem mesleki ve insani saygımdan ellerini öpesim gelen bu büyük ustaların kaderlerine terk edilmiş olması beni üzüyor.Bir tarafta "ÇOK AMAÇLI LİSE" ler de yetersiz eğitim almış genç arkadaşlar, bir tarafta çok kıymetli tecrübeleri ile kendi kabuğuna çekilmiş gerçek ustalar.....bu değerli insanların HALK EĞİTİM MERKEZLERİ ,ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZLERİ vb. kurumlarca değerlendirilip yeni yetişecek olan teknik personelin daha kalifiye yetişmesi sağlanması gerekir diye düşünüyorum.ONLAR BİZİM MİLLİ SERMAYEMİZİN BİR PARÇASI VE KENDİ KADERİNE TERKEDİLEMEYECEK KADAR DA DEĞERLİ .Bu konuda sitemizde ki değerli arkadaşların yorum ve düşüncelerini yazmalarını istirham ediyorum.Aynı şekilde başta MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ve ÇALIŞMA BAKANLIĞI bünyesinde bu konuyu gündeme getirebilecek arkadaşlarımız var ise milletimize büyük bir iyilik yapmış olur diye düşünüyorum.Hepinize sevgi ve saygılarımı sunar işlerinizde başarılar dilerim.