Yine Kaçak Akım Şalteri Sorunu...


muhtemelen binada oluşan titreşimler sonucu mekanik olarak etkilenmiş bazen yıllarca açık kalan bu tür uyduruk markalar bir kereliğine olsun açıp kapadığınızda artık tutmadığını görürsünüz nice 16 amperler gördük koca koca daireler besliyordu yapışıp kalmış
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar dairelerde kaçak akım şalteri nerede kullanılıyor? Dairenin girişindeki sigorta kutularında mı yoksa bina girişindeki sayaç ve ana sigorta bölümünde mi?
Bir de kullanılmasının sebebi nedir bildiğim kadarıyla önce yapılan dairelerde kullanılmıyordu. Çok lüzumu var mı.
 

kaçak akımşalteri dairelerde sigorta kutusunun içine koyuluyor bağlantısı ana sigortaymış gibi yapılıyor.
ayrıca kaçak akım rölesi bina girişinede koyulabiliyor,bina ana şalterine takılan açtırma bobini vasıtası ile herhangi bir kaçak akım olduğu zaman ana şalteri düşürerek (o pozisyonuna) getirerek şalteri açmış oluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…