teşekkür ederim sorun karttan çıkarınca düzeldi daha önceden varistör patlaktı onu değiştirmişti adam oldu dedi ama olmamış sanırım bursada bu kartı yapabilecek birini tanıyan var mıMerhabalar,
Split klima neden Sigorta attırır ilk voltaj verildiğinde enerjilenen karttır. Kartta bir hata olabilir. Tamir gördüğünden bahsettiniz.
sigortayı attıran güç çeken parçalardır. Bunları ayırarak teker teker denemelisiniz. iç ünite kartından iç fanı dış fanı kompresör ve 4 yollu uçlarını sökün eğer elinizde varsa ölçü aleti ile kısadevre varmı bakın yoksa eğer bütün uçları ayırdıktan sonra enerjiyi verin yine sigorta atar ise sorun kartta atmaz ise ayırdığınız parçalardan birindedir. Sıra ile kablolarını bağlayıp tek tek deneyerek sorunlu parçayıda deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz.
kolay gelsin
kabloları söktüm şu an kartı elektrikçi Sigorta kutusunda yanlış bağlantı yapı yakmıştı şu anda otomatlar açık duruyor kartı takınca otomat atıyorDostum yazdığını tam anlayamadım ama eğer varistör patladıysa yüksek voltaj ilerlemişmi bakmak lazım sen dediğim gibi kabloları ayırdınmı ?
kabloları söktüm şu an kartı elektrikçi Sigorta kutusunda yanlış bağlantı yapı yakmıştı şu anda otomatlar açık duruyor kartı takınca otomat atıyor