Zımpara taş motoru


Merhabalar,değerli hocam,size de hayırlı akşamlar.Bu sözünü ettiğiniz taş motorunuzu,tam 30 dak.boyunca tam bileme yapacak şekilde,yani devamlı iş yapacak şekilde de aralıksız olarak kullanmışsanız eğer,bu ısınması bence normaldir.Çünkü motor boşta çalışsaydı eğer,hiç devir düşümü de olmayacaktı,yani bu durumda yüksek devirlerde rotor miline motor içinden,akuple olarak bağlı olan bir soğutma fanı çok yeterli olabilecekti.Ancak bileme veya malzeme talaşı alma,çapak alma,vb. benzer ve deviri azaltıcı,frenleyici olan bu sebepler nedeniyle,motorunuzun 30 dakika içinde biraz fazlaca ısınması kanımca da çok normaldir.

Örneğin mutfaklarda çok yüksek devirlerle çalışan,üniversal motorlu katı meyve sıkacaklarının çok küçük yapıda olanları (Örneğin arçelik,K-1573,sert meyve sıkma makinesi 10 dakika içinde de motoru çok fazla ısınıyor,yüksek devirlerde dönerken birden frenlenme yapılmış olunuyor,yani ayni sizin taş motorunuzdaki çalışma şekline de benzer olarak) 10 dakikadan biraz fazla çalıştıklarında,motorları fazla frenlenerek,daha düşük devirlerde çalışmak zorunda kaldıklarından,bunlar da hatırı sayılır derecelerde fazla olarak ısınmaktalar.

Bu açıdan ısınmayı,hiç olmaması gereken çok büyük bir sorun olarak da (Motorun yanlış bir seçimi,Çin malı olması,vb.) asla görmeyin.Devir düşmesi nedeniyle soğumanın çok yetersizleşmesi,gerçekte bu ısınmanın asıl kaynağı (Nedeni),bu esnada,daha fazla motor çalışma akımlarının,220 VAC hattından çekilerek motora girmesi sebebiyle de gerçekleşiyor.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Sayın Binbaşı Hocam çok teşekkür ediyorum..Müsadenizle bir soru daha soracağım..Bu şekilde ısınması durumunda -zannımca -zımpara taş motorunun fişini çekip oda sıcaklığına düşünceye kadar bekletmek daha iyi olur mu? Saygılar ve sevgiler...
 
Fişini çekmeniz gerekmez Hocam o yine soğur şaka bir yana mümkünse motoru tek parça blok bir metale sabitleyin. İlave olarak termal macun veya pad temin edebilirseniz daha iyi netice alacağınızı düşünmekteyim. Saygılarımla herkese iyi akşamlar
 

Boşta çalışsın en hızlı o şekilde soğur.

Saygılar...
 
Hocam hemen dışarı gönderin tek ayak cezası verin daha etkili soğur (okul günlerimden kalma bi anı)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…