Resimlerini vermiş olduğum kaynak.Üstadım bu anlattıklarınız şahsi görüşleriniz mi yoksa bir teorik kaynaktan bunları destekleyebiliyor musunuz? Yabancı kaynak da olabilir. Paylaşırsanız memnun oluruz.
Hocam elektriğin taşınması kablo kesidi sigırta amperajı topraklaması vs vs değilki mevzu o başka konuların tartışması burda kaçak akımın prensibi hakkında mütalaa yapılıyor
Ayrıca bizim gibi hiç bişiden anlamayan insanlara bu videoyuda gönderdiniz ya. Sadece tessüf ediyorum
Yalnız üstadım dikkatimi çeken bir durum var. Paylaştiginiz resimde kullanıcı tarafında nötr toprak irtibatı gözükmüyor. Site de Amerikan sitesi herhalde. Avrupayı bağlar mı? Kaçak olan cihaz da fişe bağlı cihazdaki toprak hattından toprağa akıyor kaçak akım. Nötr irtibatı ben göremiyorum.Ülen zırtapoz.
İkinci resimde kaç tane topraklama var.
Ekli dosyayı görüntüle 87343
Tutmuş bana tedaş topraklamalarından ahkam kesip te bilmiyorsum deme demedim mi.
(box'da) NÖTR TOPRAKLANIR yani İŞLETME TOPRAKLAMASI YAPILIR. Harmonikler, izolasyon kaçak akımları buradan toprağa akar. Yani kafadan uydurma senaryo ile binanın nötrünü topraklıyorsunuz ya bu TEDAŞ yönetmeliklerinde HAT SONU SAHA DAĞITIM PANOSUNDA ZATEN YAPILIYOR.
Şu sessiz topraklamamı copy paste olarak gavur siteden alarak bahsettiğiniz topraklama da KORUMA TOPRAKLAMASIDIR. Her bjna her yapı için ayrı ayrı yapilir ve sayaç panosunun toprak barasına gider. Şu sessiz topraklamamı copy paste olarak gavur siteden alarak bahsettiğiniz topraklama da KORUMA TOPRAKLAMASIDIR. Her bjna her yapı için ayrı ayrı yapilir ve sayaç panosunun toprak barasına gider.
Biliyorsan konu sahibine anlatır siktir olur gidersin.
Ben dedim deyeceklerimi yalan yanlış bişiler yazdım gerisi kim ne anladıysa o dediğim şeyleri test eder bakar. bilim şüphe duyar şüphecidir .Hocam özür dilerim.
Ben tartışmanin konu içeriği tam anlayamadım.
1 - çalışması mi ?
2 - çalışıp risklere acikmi ?
3 - diğer.
Sağlıcakla.
Yalnız üstadım dikkatimi çeken bir durum var. Paylaştiginiz resimde kullanıcı tarafında nötr toprak irtibatı gözükmüyor. Site de Amerikan sitesi herhalde. Avrupayı bağlar mı? Kaçak olan cihaz da fişe bağlı cihazdaki toprak hattından toprağa akıyor kaçak akım. Nötr irtibatı ben göremiyorum.
Konu sabah kavgadan ve hırgür den sonra kitlenmisti. Bayramın hürmetine tekrar açılmış herhalde. Hayret.ya bi anlatım bozukluğu var ya da biz anlamıyoruz. o kadar çok noktaya olta atılıyorki toplamayadan dağılıyoruz. sanırım nötr hattı üzerindeki alıcılardan kaynaklanan DC bileşenler, harmonikler, atıyorum sinus dalgayı bozan her turlü musibet işletme topraklamasından atılır denmek isteniyor. iyi bi topraklamaya atıf bu yüzden olmalı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?