Zırt pırt atan KAKR

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
.. daha önce bir kaç konuda emodan yada tedaştan bir arkadaş çıksın anlatsın deye sormuştum .
almanlar ve amerikalılardan neyi daha iyi biliyoruz diye sormuştum . sağolsun emodan bir asrkadaş link göndermiş araştırsaydınız bu konudaki fikirlerimizi bilirdiniz demiş . ekler dedi ekler nerede pdf nerede bulamadım sonra linki attı ve emonun bu konudaki düşüncelerini paylaştı bayramdan sonra somliye gidecem . somali dönüşü oturup daha detaylı verilerle daha detaylı hesaplarla konuyu konuşacağız .

artık ordan ne çıkar bilemiyorum . ama emonunda dediği almanların daha iyi yaptığı.. artık siz tersinemi yaparsınız mühendisliği düzünemi yanınamı bilemem . ha belki emonun kide yanlıştır . onuda bilemem , şüphelenmek araştırmak bakmak lazım .. sadece arkadaşlar zahmet gösterip cevap vermişler .sağolsunlar alaka için paylaşmak boynumun borcu gerisi siizin bileceğiniz mühendislik .
tüm arkadaşlara sağlıklı günler dilerim ..
 

Ekli dosyalar

  • emo tesis ...pdf
    595.3 KB · Görüntüleme: 14
Konuyu başlatan arkadaş bir mesajında " ülkedeki tek teknik forumun böyle olmaması lazım" demiş. Bunu bazen bende ciddi manada düşünüyorum. Öyleki şu konuşulanları biri alıp paylaşsa rezil oluruz.

Mesleki yardımlaşma forumunda olduğunu unutup buzdolabındaki 250gr yağsız kuzu kıymanın derdine düşen arkadaşlar! Zırt pırt atıyorsa sebebini bulun. Daha doğru olur. Elektrik bu şakaya gelmez.

https://www.hurriyet.com.tr/haberleri/elektrik-akimina-kapildi

https://www.cnnturk.com/haberleri/elektrik-carpmasi
 
Bilenin bilmeyene ( öğrenci - öğretmen, hasta - doktor vs vs) her türlü zulmü ( saygısızlık, hakaret, darp, bıçaklama ) yapma hakkını bulduğu bir toplumda ayıp nerede başlar nerede biter üstadım. Bu forumda toplumun bir aynası. Toplumdan ayrılmış steril bir ortam değil. O yüzden bu toplumda her garabet artık normal karşılanır oldu. Elektrikçiler aaaa söyle konuşuyor forumda diye rezil de olmayız merak etmeyin. Daha önce foruma artık yazmayacağımı beyan etmiştim. Bu da konu hakkında söylemek istediğim bir nokta olarak kalmıştı. Ekleyip büyük noktayı koyuyorum efendim. Herkese hayırlı işler, hayırlı günler. Yine de kendime ait teknik sıkıntı ve sorunlarımda yine yardımınızı isterim inşallah. Allaha emanet olmanız dileğiyle.
Edit :"Nasreddin Hoca ve Eğitim- Hasan EKİNCİ | Hurşit Ekinci | Eğitim Uzmanı, Değerler Eğitimi" https://www.hursitekinci.com/2015/12/01/nasreddin-hoca-ve-egitim/
@Erhan_TR üstadın ve bütün forumun begenecegini düşündüğüm bir yazı.
 
Son düzenleme:
Kimsenin hakaret içerikli hitap hakki yoktur, olmamalıdır. Hemen her konuda muhataplarına veya komple elektrik meslek mensuplarına bariz hakaretler eden, "hırsızlar, dolandırıcılar, bir sey bilmeyen cahiller, namussuzlar, kendini üç kuruşa satanlar, siz forumda çetesiniz, goygoycusunuz, bir işe yaramiyorsunuz - yazmayın..vs.vs", ifadeleri ile hitap ederek her konuda herkese saygısız davranan kişilerin hakaret ve usluplarından forum üyelerini ve dolayısı ile forumun görüntüsünü kim koruyacak üstadım? Bilgisi olmayanın öğretmesine engel olmak bir yana, yönetici arkadaşların engel olmaması halinde hakaretlere hakaretle cevap verileceğini göreceğimiz günler yakındır. Sayın @Under Ground 'un "biz buraya hakaret edilmek icin gelmiyoruz." söylemi tamamen haklı olup forum sakinlerinin ve dahi komple mesleğe mensup kişilerin gıyaplarında aynı şahıs tarafından hakaretlere maruz kalındığı vakidir.
Saygının ve hitap nezaketinin olmadığı davranışları görmezden gelmek daha aşırı ve içinden çıkılmaz davranışlara yol açacaktır.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…