Z ekseni durup duruken dalma sorunu, bilgilerinizi paylaşın lütfen..

Program olarak Mach3 kullanıyorum, sorun olana kadar (Motor Tuning and Setup içindeki başka ayar varmı bilmiyorum) Step-Pulse=0 ve Dir Pulse=0 şeklindeydi. Sorun olduktan sonra buraya hangi değerde olması gerektiğini bilmediğimden rastgele değerler vererek denedim düzelmedi. X-Y-Z tüm ayarları aynı Steps Per 80, Velocity 1000.2, Accelaration 200 şeklinde bu değerleride değiştirmeyi denedim ama sonuç farketmiyor.
 
Z ekseni sürücünün soketlerini kontrol etmeni tavsiye ederim. Sürücü içinden devreye bağlanan kısımda yanma yapabiliyor. Aynı sorun benim başımada gelmişti sorunun orda olduğunu keşfettik.
Sürücüyü açıp içine bir göz atmanda fayda var

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Çözümü bulamayınca sürücüyü değiştirdim, fikir ve düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
 
Sistemi yeni kurup deneyebildiğim için anca yazıyorum, evet düzeldi şuan sıkıntı yok.
 
Merhabalar; aynı sorun benimde başımda. Parça sıfırlarken veya işlerken Z eksen devre dışı kalıyor ya da kilitleniyor. Kinco AC servo CD420 sürücü kullanıyorum (takmışlar). Yazılanları okuduktan sonra, sanırım benimde sorunumun sürücüden kaynaklandığını düşünüyorum. Kontrol edeceğim, sonucu buraya yazarım. Saygılarımla.
 
İmkan varsa baska bir sürücü ile Zeksen sürücüsünü değiştirin yada X veya Y ekseni sürücüleriyle geçici olarak deneyin sürücüler uygunsa.
 
Sıfır sürücü almak istediğim bir yer, ayar yapmadan takamazsınız dedi. Bu ayar nasıl bir ayar oluyor ki? Bu ayar routerin üzerinde bulunan diğer sürücüleri değiştirmek istediğimde de geçerli mi?
 
Sorunum çözüldü. Gelen servis elemanı kabloların uçlarını lehimleyerek sürücüye taktı ve sorun ortadan kalktı. {Birgün önce kabloları tektek söküp takmıştım}...
 
Sorunum çözüldü. Gelen servis elemanı kabloların uçlarını lehimleyerek sürücüye taktı ve sorun ortadan kalktı. {Birgün önce kabloları tektek söküp takmıştım}...

keşke her arkadaş sizin gibi sorunu paylaştığı gibi çözümüde paylaşsa çok etkili ve etkin bir forumumuz olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
129,475
Mesajlar
927,277
Kullanıcılar
452,047
Son üye
oznnzm

Yeni konular

Geri
Üst