elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
Abone yüksek tüketim yapıyorsa üretim yapıyor istihdam sağlıyor demektir eğer yüksek tüketim yapıyor diye ekstra ödeme çıkarıyorsa bir hükümet kendi vatandaşına zarar veriyor demektir kendi sanayicisine zarar veriyor demektir hükümet eğer destek verecekse üreticiye bu Elektrik olur başka bir şey olur ondan vergi almaz ya da aldığı vergiler den teşvik verirOlaya anlık olarak tepki vermemek gerekli diye düşünüyorum. Uzun vadede bunun getirisi-götürüsü nedir? Acaba günün sonunda bu işten ülkece kazançlı mı oluruz? Diğer ülkelerde durum nedir vb. şeklinde araştırma yaparsanız belki de güzel bir olaymış diye düşünebilirsiniz. Yenilebilir kaynakları destekleme mekanizması Avrupa Birliği üye ülkelerinde de yıllardır olan bir mekanizma. Onlarda değişik şekillerde teşvikler veriyorlar. Yenilebilir kaynaklardan enerji üretimi desteklenmeseydi şuanda her tarafta görmüş olduğunuz güneş santrallerini, rüzgar santrallerini görmüyor olurduk. Destek olacak ki yatırım olsun yoksa hiçbir yatırımcı ilk kurulum maliyetleri çok yüksek olan, ürettiğininin ne kadarını ne kadardan satacağını bilemediği, kaç yılda kendini kurtarabileceğinin hesabını yapamadığı yatırımı yapmaz.
Bizde YEKDEM bedeli sadece "yüksek tüketimli" abonelere uygulanırken bazı ülkelerde bu bedel tüm abonelere yansıtılıyor. Sanayi tüketimi genel itibari ile "yüksek tüketim" kategorisine girdiği için mevzu sadece sanayiciyi bağlıyor gibi görünüyor ama bu aslında tüm yüksek tüketim yapan aboneleri ilgilendiren bir husus. Yüksek tüketim limitini aşan her abone bu bedeli öder. Yüksek-düşük tüketim limitleri EPDK tarafından belirleniyor. EPDK limiti düşürürse bakarsınız bizlerden de almaya başlamışlar.
Benim fabrikam olacak ben burada üretim yapıp eleman çalıştıracağım ülkeme döviz kazandıracağım hükümet de bana diyecek ki sen üretim yapmış eleman çalıştırmışsın döviz kazandırmışsın YEKDEM e destek ver oldu canım peki verdiğim vergiden niye destepği kendi vermiyor?
Böyle bir destek olmaz bunu doğru olduğunu da hiç bir teknik eleman savunamaz biraz akıl biraz mantık
Tank palet fabrikası Sakarya da benim memleketim BMC ye tank palet fabrikası 25 yıllığına hediye edildi yetmedi Karasu denizköy tarafında binlerce metre kare alan içine fabrika kurması için arazi verildi temel atılırken helikopterlerin belki yarısı benim köyümün üstünden geçti ama ne tank palet fabrikasında bir tane tank üretildi nede Karasu da verilen arazide bir fabrika yapıldı hatta BMC nin ortağı Ethem Sancak elindeki hisseleri Torunlar mı Tosunlar mı bir holding e sattı bu hoılding de hem Tank Palet fabrikasındaki yatırımları durdurdu hemde Karasu daki fabrika inşaatından çekildiğini açıkladı temel atıldıktan sonra başka yatırım yapılmamıştı zaten!Öncelikle çok yapılan bir yanlışı düzelteyim... Malum fabrika Tank-Palet fabrikası değil... O Fabrika "Tank paleti" fabrikasıdır.Yani tanklar için palet imal etmesi gereken bir fabrika. Türkiye'de bildik anlamda Tank üretecek bir tesis yok ve olmadı. Eğer Altay projesi bu şekilde devam ederse ve yaz gelip yoncalar biterse Seri imalat bir Tank fabrikası yapılacak.
Bu fabrika daha önce Obüs toplarını,Gece görüş cihazlarını ve tank paleti imaltı yapan komplike bir fabrikaydı TSK buradaki hizmetleri başka fabrikaya taşıdımı bilmiyorum eğer taşımadıysa Türkiye çok şey kaybetti
Son düzenleme: