Zaman röleli bina dış aydınlatma sigorta attırıyor

kbe06

Üye
öncelikle merhaba, aranıza yeni katıldım. elektrik işlerinden ileri düzeyde anlamam, evde kendi ihtiyacımı kendim çözüyorum diyebilecek kadar bilgim var.

apartmanımızın bina dış aydınlatmasında 10 adet aplik var. bunlara ben 9w led ampüller taktım.
dış aydınlatmaya güç aldığımız sigorta b25, ardından legrand 16a mekanik zaman rölesi ve schneider 12a kontaktör kullanıyoruz.
zaman rölesini manual çevirdiğim zaman bir sorun olmuyor, ancak 18:00-07:00 arasında kurulu röle kendisi çalışırken röle devreye girerken ya da devreden çıkarken b25 sigortayı ve bağlı olduğu b32 apartman aydınlatma sigortasını attırıyor.
sigortaları kaldırıp röleyi ve aydınlatmayı tekrar devreye soktuğumda bir sonraki röle bitiş/başlangıç anına kadar bir sorun yaşamıyorum.
bu sorun neden olur, naısl çözebilirim?

Schneider 12a kontaktör kullanıyoruz.
Yine kontaktör kullanıyorsunuz.
9 watt 10 adet = 90 watt
Başka cihaz yoksa ( yük)
Düşük amper.
Legrand 16a mekanik zaman rölesi var
hemde Schneider kontaktör 12A

Kısa devre sigortayı attırır.
Kablo ince ise.
Yük fazla ise
Uygun tip sigorta takilmamasi.
Kontaktör sorun olabilir
Vs gibi

evet üstadım röleden sonra kontaktör takılmış zamanında, sanırım daha sağlıklı ve uzun ömürlü olsun yükü taşısın diye kullanılmış. sizin öneriniz kontaktörü devreden çıkartmak mıdır?

10 adet ampül 9w led ancak çin malı ledler. belki markasız bir ürün olduğundan ilk çalışma ya da kapanma anında yüksek akım çekiyor olabilir mi?
kısa devre ihtimalini zayıf görüyorum, çünkü sigortayı kaldırdığımızda ve röleyi elle devreye soktuğumuzda sorunsuz aydınlatma alıyoruz. sigortada bir atma işlemi olmuyor. sadece kendisi otomatik devreye girer-çıkarken yaşıyoruz bunu.
sigorta ve kontaktöre bağlı başka yük yok, sizin de belirttiğiniz gibi düşük bir güç var.
kablo olarak 2.5 kullanılmış ve lambalara paralel bağlantıyla taşınmış. yüke göre kalınlık yeterlidir diye düşünüyorum.
röle devreye girip çıktığında kontaktörün çekip bırakmasında sorun görmedim. giriş çıkışlarda faz olup olmamasından başka bir kontrol varsa onu da deneyebilirim.
başka ihtimal kalmıyorsa sanırım C tip sigortayla denediğimizde sorunumuz çözülmüş olabilir.

Yuk fazla diyelim 14 A olsun zaman rölesi 16A Kontaktör 12A diyorsunuz kontaktör daha düşük amper faydası ?

Karar sizin.
Kontaktör ?
Sırası ile testler.
C tipi sigorta

Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Kontaktör,doğru düşünce.Keşke,manuel tip ! olsaymış.

müteahhit işleri kendi tarifesinden yapınca, bizim gibi bilmeyenler de olunca bir şekilde kılıfına uydurmuş görünüyor sonucu.

zaman rölesinden her devreye girmesinde yada devreden çıkmasında sigorta atıyor mu?
Ayrıca devreden çıkarken sigortayı artırdığından emin misiniz? Bu olayı başka yere götürür

zaman rölesinden her devreye girmesinde yada devreden çıkmasında sigorta atıyor mu?
Ayrıca devreden çıkarken sigortayı artırdığından emin misiniz? Bu olayı başka yere götürür
evet üstadım ya devreye girerken sigorta atıyor ya da devreden çıkarken, ancak dediğim gibi zaman rölesini manual çevirirken bu sorunlar olmuyor, kendisi otomatik röleyi yürütürken giriş/çıkışlarda yapıyor atma işlemi.
röleye/kontaktöre direkt güç aldığımız b25 tek kutup sigortayı ve onun da bağlı olduğu apartman ana aydınlatmanın 3 kutup b32 sigortasını attırıyor. b32 yanında bir de kaçak akım var ancak kaçak akım sigortasında atma yapmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…